Νόστιμη ψητή φέτα σε 20 λεπτά
Κάνε αυτή την πανεύκολη συνταγή και απογείωσε τη φέτα! Πώς να ετοιμάσεις γρήγορα μια γευστική ψητή φέτα, με λιαστή ντομάτα και κάπαρη...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/11/psitifeta.html
Κάνε αυτή την πανεύκολη συνταγή και απογείωσε τη φέτα!
ΥΛΙΚΑ
10 λιαστές ντομάτες
120 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. ξερή ρίγανη για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
θυμάρι 1 κ.γ. για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
200 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξετυλίγουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και την υπόλοιπη πάστα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή : ladylike.gr
Πώς να ετοιμάσεις γρήγορα μια γευστική ψητή φέτα, με λιαστή ντομάτα και κάπαρη.
ΥΛΙΚΑ
10 λιαστές ντομάτες
120 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. ξερή ρίγανη για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
θυμάρι 1 κ.γ. για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
200 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ώστε να τις καλύψει. Αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το λάδι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να ομοιγενοποιηθούν με το λάδι ώστε να έχουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Η πάστα αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στο ψυγείο, αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένη στο βαζάκι της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού το 1/4 απο την ποσσότητας της πάστας ντομάτας που φτιάξαμε. Τοποθετούμε τη φέτα πάνω από την πάστα και περιχύνουμε τη φέτα με τη μισή ποσότητα της πάστας που έχει περισσέψει. Προσθέτουμε το θυμάρι, το λάδι και τη ρίγανη και τυλίγουμε τη φέτα με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξετυλίγουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και την υπόλοιπη πάστα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή : ladylike.gr