synoronews

Η μαγεία των Αριθμών! Μαγικοί Αριθμοί!

Η «Μαγεία» σαν λέξη, στο άκουσμά της , στις μέρες μας είναι περισσότερο συνδεδεμένη με κάτι αρνητικό και σκοτεινό. Μας παραπέμπει σε...

Η «Μαγεία» σαν λέξη, στο άκουσμά της , στις μέρες μας είναι περισσότερο συνδεδεμένη με κάτι αρνητικό και σκοτεινό. Μας παραπέμπει σε συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και σε εικόνες φρίκης και σκοταδισμού.

Κάνοντας όμως ένα ταξίδι στο χρόνο και σταματώντας στον Μεσαίωνα θα ανακαλύψουμε ότι η μαγεία υπήρχε ακόμα και στον Χριστιανισμό. Αλλά σαφώς με μια έννοια διαφορετική , θετική και εννοώντας μια ανώτερη γνώση , ένα ιδιαίτερο χάρισμα πολλών να έχουν επικοινωνία σε άλλο επίπεδο και να δέχονται πληροφορίες.

Αν κάτσουμε να αναλογιστούμε , στην καθημερινότητα μας , για τα πιο όμορφα και ευχάριστα πράγματα που μας συμβαίνουν , λέμε « Ήταν μαγικό» χωρίς να εννοούμε φυσικά το αρνητικό που είναι γεμάτο φόβο, αλλά το παραμυθένιο! Όπως επίσης και για τις ημέρες των γιορτών , δεν λέμε «Η μαγεία των Χριστουγέννων ή της Ανάστασης». 

Άρα λοιπόν μέσα σε όλους μας υπάρχει αυτή η μαγική αίσθηση και είναι μια λέξη που σε αυτήν εναποθέτουμε πολλές φορές όλες μας τις προσδοκίες και θέλουμε να αλλάξουν όλα ΜΑΓΙΚΑ!
Ακόμα και στα παιδικά μας χρόνια , φιγούρες σαν τον Μάγο του Οζ ή τον Μάγο Μέρλιν, μας έδιναν μια χαρά και ικανοποίηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Στην εκκλησία η «Βίβλος» και οι «Ψαλμοί» χρησιμοποιούνταν ως μαγικά κείμενα και οι ανάγλυφες παραστάσεις των Αγίων ως φυλαχτά. Παράλληλα τα ιερά αντικείμενα αντικατέστησαν τα φετίχ , οι απεικονίσεις του Θεού τα είδωλα, ενώ από τη Βίβλο και τους Ψαλμούς δημιουργήθηκαν κανονικά βιβλία μαγείας. Στην Χριστιανική μαγεία αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη μορφή επιτρεπτής ενασχόλησης με το υπερφυσικό. 

Οι θεολόγοι είχαν το δύσκολο έργο αφενός να προσδιορίσουν ποιες μαγικές πράξεις ήταν επιτρεπτές και εγκεκριμένες από την Εκκλησία , αφετέρου να απαγορεύσουν τις μη χριστιανικές μορφές ως έργα του διαβόλου. Αυτό το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στο ζήτημα των θαυμάτων. Φαινόμενα τα οποία η επίσημη Εκκλησία χαρακτήριζε ως θαύματα και αποδείξεις για παντοδυναμία του Θεού.

Από την άλλη στον Μεσαίωνα η μαγεία συγκαταλέγονταν στις επιστήμες. Γινόταν μεν λόγος για τις artes magicae (μαγικές τέχνες) ή τις arte incertae (απόκρυφες τέχνες) αλλά η μαγεία θεωρείτο απαγορευμένη τέχνη.

Στη μαγεία του Μεσαίωνα σημαντικό ρόλο έπαιξε η επίδραση της Αραβίας. Καθώς και εκεί η μαγεία συγκαταλεγόταν, στις απόκρυφες επιστήμες, μαζί με την αλχημεία, τη μαντική και την Αστρολογία, έφτασε ως μέρος της Αραβικής σοφίας.

Αν ανατρέξουμε στα χρόνια που έζησε και μεγάλωσε ο μεγάλος Δάσκαλος Πυθαγόρας, ο οποίος είναι και ο πατέρας της Αριθμολογίας, παρέμεινε στην Αίγυπτο 22 χρόνια μελετώντας τα ιερά μαθηματικά και την επιστήμη των αριθμών αλλά επίσης μελέτησε και τη χρήση της χωρομετρίας . 
Ξεκίνησε από ένα στοιχειώδες επίπεδο και έφτασε στην πλήρη μαθηματική γνώση. Έπειτα μελέτησε την ιεραρχία των αιγυπτίων Θεών αρσενικών και θηλυκών και τις σχετικές με τη μεταθανάτια ζωή πεποιθήσεις. Ίσως παρευρέθηκε σε παρατηρήσεις των σεληνιακών κύκλων και των αστρικών κινήσεων από την οροφή των Ναών.

Τα επόμενα χρόνια διέτρεξε σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και με τις μεγαλειώδεις γνώσεις του και τις προσωπικές εμπειρίες του ανέσυρε και ενδυνάμωσε τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά μυστήρια, πήγε στους Δελφούς όπου και παρέμεινε 2 χρόνια όπου ήρθε σε επαφή με το Ορφικό Ιερατείο. Στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στον Κρότωνα της Ν.Ιταλίας και να ιδρύσει μία σχολή το Ομακοείο ή Ομακόϊο.

Έλεγε στους μαθητές του, ότι οι αριθμοί κρύβουν μέσα τους κάτι μαγικό, και έτσι είναι αρκεί να εμπιστευτεί κανείς τα μηνύματα που δίνουν.
Έτσι φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, εκτός από τον κόσμο των όντων, υπάρχει και ο υπερβατικός κόσμος των `αριθμών`, που δεν είναι δυνατόν να τον αντιληφθούμε με τα αισθητήρια όργανά μας, αλλά μόνο με την `διαίσθηση`.

Στην Αριθμολογία λοιπόν , εκτός από τους Καρμικούς αριθμούς – για τους οποίους και έχουμε μιλήσει σε σχετικό άρθρο παλαιότερα - υπάρχουν και οι Μαγικοί Αριθμοί τους οποίους και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Οι Μαγικοί αριθμοί είναι ο 15, ο 18, ο 23, ο 26, ο 30 και ο 32. 
Ονομάζονται Μαγικοί, επειδή ακριβώς κουβαλούν μια ανώτερη γνώση, μια ικανότητα ιδιαίτερη να εμβαθύνουν και να έχουν γνώσεις χωρίς να ξέρουν από πότε και από πού! Όσοι έχουν αυτούς τους αριθμούς στην Αριθμολογική τους ανάλυση ή στην ημέρα γέννησης, θα ανακαλύψουν πραγματικά ότι έχουν ένα χάρισμα, που έχει φυσικά θετικό αντίκτυπο στους άλλους αλλά πιθανόν να μην ξέρουν πως έχει προκύψει. Φαντάζει σαν να δίνουν κάτι το «μαγικό», το οποίο χρησιμοποιώντας το θετικά προσφέρουν στον Ανώτερο καλό!

Beautiful colorful pictures and Gifs: Beautiful Glitter Pictures AnimationΑριθμός 15
Ξεκινώντας λοιπόν με τον αριθμό 15, θα λέγαμε ότι συμβολίζει τον άνθρωπο που έχει έντονο μαγνητισμό και τύχη, και αναζητά την αγάπη μέσα από την διαφθορά των αισθήσεων. Για να βρει την αρμονία της αγάπης θα αναπτύξει μια φιλοσοφική στάση απέναντι στον υλικό κόσμο. Θα χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να δημιουργήσει και να γιατρέψει έτσι τους άλλους, εφόσον έχει και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τις αδυναμίες των άλλων. Ο 15 ονομάζεται «Ο γιατρός με τα γυμνά χέρια».

Αριθμός 18
Ο αριθμός 18 , δίνει δραστηριότητα και ζωηρή φαντασία. Συμβολίζει τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί την υλική εξουσία για να εξυπηρετήσει τους άλλους. Δίνει την δόνηση ενός καλού θεραπευτή και ενός ιδανικού συμβούλου. Η γαλήνη και η διαίσθηση αυτού του αριθμού γιατρεύει και τη σκέψη και το σώμα των άλλων. Προσφέρει την τάση για πίστη και ελπίδα στη ζωή , πιστεύει στην εντιμότητα και την δικαιοσύνη. Είναι η δύναμη της ανακούφισης του πόνου!

Αριθμός 23
Άλλος ένας Μαγικός αριθμός είναι και ο 23. Ο 23 δηλώνει την καινοτομία , την ελευθερία. Έχει την τάση να απελευθερώνεται και να απελευθερώνει τους άλλους μέσα από την έκφραση, την ανταλλαγή και την επικοινωνία. Η φιλική και εγκάρδια συμπεριφορά που δίνει σαν αριθμός , αλλά και η φιλόδοξη φύση παροτρύνουν τους άλλους να παρέχουν βοήθεια . Αριθμός που επιφέρει τύχη , τιμές και επιτυχία μέσα από αλλαγές. Η τάση του θεραπευτικού μαγνητισμού, μέσα από ομιλία , γραφή , επικοινωνία, αλλά και έρευνες είναι δεδομένη!

Αριθμός 26
Ο αριθμός 26 , προβάλει την μαγεία του με έναν τρόπο ασυνήθιστο. Δηλώνει την ικανότητα της επιτυχίας στον υλικό τομέα , μακριά όμως από κερδοσκοπικές τάσεις.
Προβάλει την ικανότητα να μαθαίνει από τον κόσμο γύρω του και ιδιαίτερα μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον. Ο 26 , είναι ένας προικισμένος ομιλητής , αλλά όχι απλός ομιλητής, ένας ιεροκήρυκας. Η επικοινωνία με τους άλλους είναι ζωτικής μορφής , επειδή υπάρχει η ικανότητα να δίνει τη θέα του συνόλου , όταν οι άλλοι χάνονται στις λεπτομέρειες.


There's always that one man! Has a heart of gold. He's been hurt, he's trigger-shy, and his first instinct is to guard his heart. Gold doesn't tarnish, but it wears and dents. Don't cause more dents. Protect and treasure it.: Αριθμός 30
Ο αριθμός που συμβολίζει τρεις λέξεις : Έκφραση, επικοινωνία και ανταλλαγή.
Ο 30 δηλώνει έναν ιδεαλισμό και ενδιαφέρον για ανώτερη συνείδηση και προφητεία. Έχει την τάση να ελκύεται από φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ενδιαφέροντα.
Σαν αριθμός δίνει την ικανότητα χειρισμού μεγάλων υποθέσεων , στον τομέα τις ιατρικής, δικαιοσύνης ή ιατρικής, ακόμα και στις τέχνες. Ο χριστιανικός του συμβολισμός, είναι τα 30 δηνάρια του Ιούδα, δηλώνοντας την αφθονία που μπορεί να προσελκύσει, αλλά προσέχοντας να μη προδώσει τις πνευματικές του αναζητήσεις.

Αριθμός 32
Ο 32 είναι ο Μαγικός αριθμός που κυβερνά ανθρώπους και λαούς!
Έχει την γνώση που πρέπει να μεταδώσει και την ικανότητα να οδηγήσει τους άλλους στην εξουσία. Η ικανοποίηση σε αυτόν τον αριθμό έρχεται μόνο όταν είμαστε συνδεδεμένοι «στενά» με την πηγή που στέλνει αυτήν την εσωτερική δύναμη.
Οι ανταμοιβές έρχονται σταδιακά σε αυτόν τον αριθμό, καθώς επίσης και η εξέλιξη.
Σε τομείς νομοθεσίας ή πολιτικής οι δεσπόζουσες ικανότητες αυτού του 32 έχουν «μαγικό» αποτέλεσμα!

Κλείνοντας λοιπόν, θέλω να αναφέρω ότι την “Μαγεία” στη ζωή μας την επιλέγουμε εμείς πότε θα αποκαλυφθεί. Οι αριθμοί έχουν την ιδιαίτερη αυτή δόνηση, κι αν πραγματικά την εμπιστευτούμε , θα την ανακαλύψουμε στην πορεία της ζωής μας.

Εξάλλου:
“Την μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: αυτό που κάνω είναι κελαηδητό!”

Πηγή 

Related

blog 5464942782760485674

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -