synoronews

Δυναμική γυναίκα: ευχή ή μήπως κατάρα;

Αν στη ζωή μου θυμάμαι κάτι καλύτερα από την παιδική μου ηλικία είναι η φωνή εκείνη της μητέρας μου. Ακόμα και τώρα αντηχεί μέσα στ' ...

ftera
Αν στη ζωή μου θυμάμαι κάτι καλύτερα από την παιδική μου ηλικία είναι η φωνή εκείνη της μητέρας μου. Ακόμα και τώρα αντηχεί μέσα στ' αυτιά μου να μου δίνει πάντα την ίδια συμβουλή. "Κορίτσι μου, όταν μεγαλώσεις μάθε να' σαι δυνατή. Να' σαι ανεξάρτητη. Να μην εξαρτάσαι ποτέ από κανέναν". Λόγια που κάποτε φάνταζαν μακρινά και ίσως κάπως περίεργα, μα το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και ναι τώρα πλέον κατάλαβα τι ήθελε να μου πει.

Δυναμική γυναίκα δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι με το πέρασμα του χρόνου, με τις καταστάσεις που ζεις. Όταν πλέον το να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου είναι η μόνη σου επιλογή.
Θα τη δεις να αποπνέει έναν αέρα σιγουριάς όταν περνάει από δίπλα σου. Ξέρει τον τρόπο να πατάει γερά στα πόδια της, γιατί έχει αποδεχτεί τις αδυναμίες της και έχει συμφιλιωθεί μ' αυτές τόσο που πλέον, είναι η δύναμή της.

Είναι αυτή που δε σταματάει ποτέ να ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει τον εαυτό της. Που ακόμα κι αν το φεγγάρι έχει βάλει στόχο να κατακτήσει, θα το κάνει με όποιο τίμημα, αρκεί να βρεθεί κάπου κοντά στ' αστέρια. Εκφράζει την άποψή της, χωρίς να σκεφτεί τι κριτική θα δεχτεί, καθώς το να είναι αρεστή στη μάζα δεν είναι κάτι που την αντιπροσωπεύει.

Αγαπάει άνευ όρων και με όλη της την καρδιά. Μα μην πιστέψεις στιγμή πως δεν λυγίζει. Τις δύσκολες για' κείνη στιγμές θα πέσει για λίγο, μα όταν σηκωθεί θα' ναι για πολύ και τότε θα τη δεις να έχει μια δύναμη μαγική. Μα ακόμα κι αν δε' αφήσει να δεις το φουρτουνιασμένο της βλέμμα, φρόντισε να μάθεις να την "διαβάζεις", να της δείχνεις πόσο την αγαπάς. Μην θεωρήσεις ότι επειδή είναι δυνατή δεν έχει ανάγκη από την ασφάλεια της δικής σου αγκαλιάς.

Κι αν τώρα εσύ φίλη μου, αναρωτιέσαι αν το να είσαι δυναμική είναι ευχή τελικά ή κατάρα ένα θα' θελα μόνο να σου πω: η δυναμική γυναίκα είναι αυτή που ξέρει πολύ καλά την αξία της, που για τον άντρα που έχει δίπλα της θα κάνει τα πάντα για να' ναι ευτυχισμένος, χωρίς εκείνος καν να της το ζητήσει, καθώς για κείνη είναι το λιμάνι της και όχι απλά μια διαθέσιμη επιλογή.

Αν πάλι εσύ φίλε μου άντρα, έχεις την τύχη να βρεθείς πλάι σε μια τέτοια γυναίκα, φρόντισε να φανείς αντάξιός της και τότε να' σαι σίγουρος πως θα' ναι αυτή που θα φροντίσει να δημιουργήσει έναν παράδεισο για σένα.. Για σας!

Ελισάβετ Ηλιούδη


Πηγή : 

https://www.facebook.com/csrework/

Related

blog 1432337185931334974

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -