synoronews

Ψυχή και έρωτα, σάρκα μια..

Ψυχή και έρωτας έσονται εις σάρκαν μίαν! Ο μύθος λέει πως ο Έρωτας, γιος της Αφροδίτης ερωτεύθηκε κάποτε την Ψυχή μια θνητή με απαράμιλλη...

Ψυχή και έρωτας έσονται εις σάρκαν μίαν! Ο μύθος λέει πως ο Έρωτας, γιος της Αφροδίτης ερωτεύθηκε κάποτε την Ψυχή μια θνητή με απαράμιλλη ομορφιά λόγω του ότι το βέλος του τον χτύπησε και εν τέλει την παντρεύτηκε παρόλες τις αντιδράσεις.
Δεν επέτρεπε ποτέ όμως στην γυναίκα του να δει το πρόσωπό του διότι ήταν θεός…

Οι θνητοί και δη οι αδελφές της Ψυχής πίστευαν πως ήταν ένα αποτρόπαιο θέαμα για να μην εμφανίζεται ενώπιον της συζύγου του τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας παρά μόνο το βράδυ και υπό απόλυτο σκοτάδι.
Έτσι η Ψυχή μην μπορώντας να αντισταθεί πήρε ένα λυχνάρι και στάθηκε από πάνω του για να αντικρύσει την στιγμή που κοιμόταν ο Έρωτας, έναν πανέμορφο άντρα.
Η Ψυχή τρομαγμένη όντας κατά λάθος έριξε πάνω στον Έρωτα το καυτό λάδι του λυχναριού και τον έκαψε!

Σοκαρισμένος ο Έρωτας από την δυσπιστία της Ψυχής, την εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή απογοητευμένος. Εκείνη μετανιωμένη έψαξε να τον βρει και η Αφροδίτη θέλοντας να την ταλαιπωρήσει για τα βάσανα του γιου της της έβαλε τρεις δοκιμασίες, εκ των οποίων η μία ήταν να κατεβεί στον Άδη να της φέρει το κουτί της Περσεφόνης.
Αλλά ως τρίτη δοκιμασία και δυσκολότερη δεν στέφθηκε με επιτυχία.. Έπεσε σε βαθύ ύπνο εξαιτίας του περιεχομένου του κουτιού.

Όταν έμαθε ο Έρωτας τι συνέβη στην αγαπημένη του έσπευσε να την βοηθήσει δραπετεύοντας από εκεί που βρισκόταν και ζήτησε τη βοήθεια του Δία! Εκείνος συγκινημένος τους ένωσε αιώνια.
Η ψυχή είναι κατά έναν μαγικό τρόπο συνδεδεμένη με τον έρωτα! Εκείνον τον έρωτα που δεν υπακούει σε κάλλη και πλούτη, αλλά εκείνον που κάνει την ψυχή να αγωνιά, να καρδιοχτυπά, να νιώθει πως ζει για εκείνον τον άνθρωπο που της προσφέρει όλα όσα ακριβώς χρειάζεται!

Η ψυχή ζει με τα πνευματικά πλούτη, με τον πλούτο τον ψυχικό του άλλου της μισού, κάτι που αποδεικνύει και η δυσπιστία τελικά της Ψυχής ως προς τον Έρωτα! Ενώ της αρκούσε όλα όσα ζούσε μαζί του και την γέμιζε γαλήνη και ομορφιά, δηλητηριάστηκε από την ματαιότητα της εξωτερικής ομορφιάς. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως είχε παντρευτεί έναν άσχημο άντρα, ενώ είχε αυτά που ονειρευόταν.

Της φαινόταν αδιανόητο. Κι όμως ο έρωτας δεν αναγνωρίζει πρόσωπα αλλά ψυχές. Δεν επιδιώκει την σύνδεση με γνώμονα την ομορφιά του προσώπου μιας και αυτή χάνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά με εκείνη της ψυχής.
Καμία φθορά δεν αγγίζει την ψυχή, καμία. Παραμένει αναλλοίωτη και όμορφη όπως ακριβώς φτιάχτηκε. Αυτή είναι η μαγεία της! Το ταξίδι εκείνο το μαγικό μέσα στα βάθη των σκέψεων, των επιθυμιών, των ονείρων της! Και ένας συνοδοιπόρος που να μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της κοινής σας ζωής είναι το κλειδί!

Και όταν αυτό επιτευχθεί τότε η ψυχή και ο έρωτας δεν χάνονται ποτέ στον χρόνο. Υπάρχουν ζευγάρια που υμνούν μέχρι το τέλος της ζωής τους την σμίξη αυτή του Έρωτα και τα Ψυχής και ταυτίζονται μαζί τους… Διότι καμία ζωή όσες φορές κι αν τη ζήσει κανείς δεν αξίζει, αν δεν υπάρχει ο μύθος που έγινε πραγματικότητα.
Και αν και μύθος δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν πραγματικά εκείνοι οι πρώτοι ερωτευμένοι που για χάρη τους μια ολόκληρη ανθρωπότητα βασανίζεται γλυκά χάρη στην ένωσή τους!

Γράφει η Kathy Lau



Πηγή : loveletters.gr

Related

blog 2428008792987766801

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -