synoronews

Αυτές οι γλυκές ανατροπές…

Διαβάζουμε τόσα πολλά άρθρα, κείμενα, σκέψεις, στιχάκια σε εικόνες… για το λίγο της ζωής, για το αυθεντικό της ζωής, για τις υγιείς και ...

Διαβάζουμε τόσα πολλά άρθρα, κείμενα, σκέψεις, στιχάκια σε εικόνες… για το λίγο της ζωής, για το αυθεντικό της ζωής, για τις υγιείς και τις τοξικές σχέσεις και σκεφτόμαστε ένα πράγμα... «ΝΑΙ!! Με εκφράζει, σωστά τα γράφει, έτσι ακριβώς είναι…». Στην πράξη όμως όλοι κάπου, κάτι, κάπως το χάνουμε. Ίσως γιατί είναι τόσο βαθιά ριζωμένες οι όποιες αρχές και αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε, που δύσκολα μπορούν να ξεριζωθούν. Δύσκολα αλλάζει ο άνθρωπος τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί στη ζωή του.

Θεωρητικά όλα φαντάζουν τέλεια και ιδανικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δύναμη να μας επιτρέπουν να ζούμε εικονικά τη ζωή που θα θέλαμε να είχαμε επιλέξει ή θα μπορούσαμε να είχαμε ζήσει. Οι λόγοι που δεν το κάναμε είναι x και είναι αργά για να έχουν καμιά σημασία. Το μόνο που φαντάζει πια στα μάτια και στις καρδιές μας εφικτό είναι να τη ζούμε ξανά με τη φαντασία μας και με ένα μουγκό παράπονο που βρίσκει καταφύγιο στα post της οθόνης μας.

Αυτό που ενδεχομένως ισχύει είναι ότι υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις στη ζωή μας που μας βγάζουν για λίγο από τα καλούπια μας, απλά και μόνο για να μας αποδείξουν πόσο στέρεα είναι. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μας επιβεβαιώνει ότι είμαστε αυτοί που είμαστε, ότι μας αρέσει ως κανόνα αυτό που είμαστε. Αυτές οι ανατροπές ίσως και να είναι το πιο πονεμένο ή το πιο γλυκό κομμάτι μιας ζωής που είναι δρομολογημένη, έχει γνώριμα χνάρια και βαδίζει πάνω τους με σταθερό και ασφαλή τρόπο.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις επιτρέπουμε να εισβάλλουν προκλητικά και ανατρεπτικά για να μας θυμίζουν ότι οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Κι ο κανόνας είναι ο καθένας από μας. Με τα καλά του και τα στραβά του, με τα πάνω του και τα κάτω του, με όλα αυτά που τον κάνουν όμως να είναι μοναδικός και ξεχωριστός στα μάτια των ανθρώπων που είναι δίπλα του και τον αγαπούν.

Πηγή : enfo.gr

Related

blog 6768251349847133626

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item