synoronews

Η αγάπη είναι ένα ζήτημα συνειδητής απόφασης! [music video]

Άρθρο του Scott Brown Α ναρωτιόμαστε συχνά πώς κάποιες σχέσεις ποτέ δεν αποτυγχάνουν, ενώ άλλες είναι καταδικασμένες από την αρχή. ...

Άρθρο του Scott Brown
Αναρωτιόμαστε συχνά πώς κάποιες σχέσεις ποτέ δεν αποτυγχάνουν, ενώ άλλες είναι καταδικασμένες από την αρχή.

Η απάντηση πιθανώς να βρίσκεται στην βαθιά κατανόηση του κάθε «σταδίου» μιας ερωτικής σχέσης: ερωτευόμαστε, μένουμε ερωτευμένοι, αγαπάμε για πάντα. Κάθε μία από αυτές τις φάσεις είναι αναγκαίες, ώστε η πραγματική αγάπη να συμβεί και να διαρκέσει. Αν εξαιρέσουμε κάποιο από αυτά τα βήματα, αυτό που απομένει δεν είναι αγάπη.

Αυτά τα στάδια αναπτύσσονται με τη σειρά. Δεν υπάρχουν συνήθως συντομεύσεις και παρακάμψεις. Πρέπει να ερωτευτείς πρώτα, να μείνεις ερωτευμένος και ύστερα να δεσμευτείς εξ ολοκλήρου με κάποιον, να τον αγαπήσεις για πάντα. Πιστεύω ότι δεν είναι η αγάπη αυτό που πρέπει να βρούμε, αλλά ένα άτομο που αξίζει να αγαπηθεί. Και ύστερα χρειάζεται χρόνος, ώστε η αγάπη να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί.

Ένα άλλο λάθος που πολλοί άνθρωποι κάνουν είναι να πιστεύουν ότι ο έρωτας είναι συνεχής και κυλά χωρίς κόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτυγχάνουν τόσο συχνά και χάνουν την ελπίδα τους στο να χτίσουν μια αληθινή σχέση. Για την ακρίβεια, η αγάπη είναι ένα ζήτημα συνειδητής απόφασης. Θα πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι αγαπάς τον/την σύντροφό σου, και χρειάζεται να είσαι αποφασισμένος για αυτό για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις· είναι μια επιλογή που κάνεις!

1. Το πρώτο βήμα είναι να ερωτευτείς

Είναι δύσκολο να βρεις έναν σύντροφο που να σε κάνει να νιώθεις άνεση και ευτυχία. Και μόλις συναντήσεις αυτό το άτομο, αρχικά έχεις μια αίσθηση ενθουσιασμού, που επιτέλους θα συνεχίσεις την πορεία σου στη ζωή κρατώντας το χέρι κάποιου. Είναι υπέροχο να πιστεύεις ότι έχεις γνωρίσει κάποιον που μπορείς να ερωτευτείς. Ο ενθουσιασμός και το μυστήριο είναι που προσφέρουν το γόνιμο έδαφος για να ερωτευτείς. Και η διαφορά ανάμεσα στο να πιστεύεις ότι είσαι ερωτευμένος/η και στο να είσαι πράγματι αφορά την δική σου και μόνο επιλογή.

2. Έπειτα να μείνεις ερωτευμένος/η

Μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι πλέον ερωτευμένος/η όταν το συναίσθημα του ενθουσιασμού αρχίζει να μειώνεται και νιώσεις ηρεμία. Η σκέψη του συντρόφου σου είναι συνέχεια στο νου σου και θέλεις να περνάτε χρόνο μαζί. Αλλά όλα είναι πιο σταθερά και ήσυχα. Αυτή η ψυχολογική και ορμονική αλλαγή είναι αυτό που πιο συχνά τρομάζει τους ανθρώπους και τους κάνει να αναρωτηθούν αν είναι όντως ερωτευμένοι.

Πιθανώς να έχουν αμφιβολίες αν είναι όντως με το σωστό άτομο και να αναρωτιούνται αν πράγματι είναι ερωτευμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται σε κάτι πιο άνετο και αυτή η οικειότητα που δημιουργείται πολλές φορές είναι τρομακτική. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να αντιλαμβάνονται τον έρωτα σαν κάτι θυελλώδες και έντονο και δεν κατανοούν ότι μερικές φορές ο έρωτας είναι και ήρεμος.

3. Τέλος, να αγαπήσεις αληθινά!

Οι άνθρωποι που κατανοούν και αποδέχονται την αβεβαιότητα του δεύτερου σταδίου, είναι ικανοί να φτάσουν στο τελευταίο, που είναι η αγάπη. Στο τελευταίο στάδιο, συνειδητοποιείς ότι η αγάπη είναι μια επιλογή και εξαφανίζεται μόνο όταν σταματάς να είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος για τις επιλογές σου. Είναι εντελώς λάθος να υποθέτεις ότι η γνωριμία με το σωστό άτομο είναι αρκετά για να φτάσεις στην ευτυχία.

Αν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν ότι η αγάπη χρειάζεται συνεχή και συνειδητή προσπάθεια και αφοσίωση, θα ήταν πιο ευτυχισμένοι μέσα στις σχέσεις τους. 

Και δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι αν δεν αποφασίσετε να ερωτευτείτε, αν δεν επιλέξετε να αγαπήσετε…http://to-synoro.blogspot.gr/p/blog-page_84.html

Επιμέλεια Άρθρου : Christina KatrimpouzaΠηγή : cosmo-scope.com

Related

blog 7058080001608101829

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item