synoronews

Στα σκαριά το πρώτο 6άστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα! [video]

Τ ο πρώτο 6ξάστερο ξενοδοχείο της χώρας, δυναμικότητας 1.000 κλινών , αναμένεται να δημιουργηθεί στη Ρόδο λειτουργώντας ως αφετηρία για ...

Το πρώτο 6ξάστερο ξενοδοχείο της χώρας, δυναμικότητας 1.000 κλινών, αναμένεται να δημιουργηθεί στη Ρόδο λειτουργώντας ως αφετηρία για την επιστροφή ενός μεγάλου τουριστικού target group που αρέσκεται σε διακοπές πολλών παραπάνω αστέρων από το κλασικό all inclusive.

Η επένδυση, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο Bobotis & Bobotis Architechts που έχει αναλάβει την μελέτη, θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 95 στρεμμάτων ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης στο insider.gr η δυναμικότητα χιλίων 1000 κλινών θα διανεμηθεί σε villas, luxury suites, suites, executive business, family rooms, superior deluxe, superior, deluxe rooms.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει 6 εστιατόρια, 9 μπαρ, conference center, fitnesscenter spa, εσωτερική πισίνα, playrooms, private cinema, private club και kids club.

Επιπλέον εντός του συγκροτήματος θα υπάρχει recreation area, water park, γήπεδα τένις, μπάσκετ, mini golf, γήπεδα 5*5 και πολλά άλλα.

Το επενδυτικό σχήμα βέβαια παραμένει άγνωστο στους παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ρόδου, οι οποίοι αναφέρουν στο insider.gr πως δεν γνωρίζουν τίποτα για την εν λόγω επένδυση.


Σύμφωνα με το αρχτιτεκτονικό γραφείο, οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τον πυρήνα σχεδιασμού του ξενοδοχείου είναι αρκετοί, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπομπότης. Αρχικά λήφθηκε υπόψη η κάλυψη λειτουργικών αναγκών επιπέδου 6 αστέρων.

«Ο κάθε αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, για οποιοδήποτε έργο, οφείλει κατ΄αρχάς να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές ανάγκες αυτού κάθε αυτού του έργου. Εξαιρετικά σημαντικό, βέβαια, είναι και ο σχεδιασμός να εντάσσεται μέσα σε ένα πλαίσιο, που θα ανταποκρίνεται στο σημερινό σύγχρονο κόσμο. Είναι προφανές και αναγκαίο, όμως, οι όποιες επιλογές να γίνονται έτσι ώστε το τελικό προϊόν να συμμετέχει στη δημιουργία και καταγραφή του δικού μας σημερινού πολιτισμού».

Για τους παραπάνω λόγους, όπως εξηγεί, «το συγκεκριμένο έργο, σχεδιάστηκε, όχι μόνον για να ανταποκρίνεται στις υψηλά ποιοτικές τουριστικές απαιτήσεις, αλλά και να αποτελέσει το ίδιο έναν ενδιαφέροντα ποιοτικό προορισμό. Το ξενοδοχείο θα δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα αλλά θα συνδέεται συμβολικά και με την ιστορία της Ρόδου».


«Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική ιδέα διάθρωσης και οργάνωσης του κτιριακού συγκροτήματος, σε επίπεδο χωροθέτησης, όγκων, μορφών κλπ, είχε σαν αφετηρία το κάστρο της Ρόδου που αποτελεί, μαζί με την παλιά Πόλη, το κυρίαρχο στοιχείο ταυτότητας του νησιού. Στοιχεία πάνω στα οποία αποτυπώνεται η ιστορία αλλά και η σημαντική συμμετοχή της Ρόδου, στο γίγνεσθαι του Ελλαδικού αλλά και Παγκόσμιου Πολιτισμού».


Η βασική συμβολική αναφορά στο τείχος του Κάστρου θα είναι ένα αντίστοιχο «τείχος» που θα υπάρχει εντός του ξενοδοχείου, με ένθετες κατασκευές πάνω σε αυτό. Μπροστά από αυτό και κατά μήκος του, θα αναπτύσσεται γραμμικά, υδάτινη επιφάνεια, που συμβολικά αναφέρεται στην τάφρο του κάστρου, καθώς και στη θάλασσα που αποτέλεσε την πλατφόρμα εξέλιξης του Ελληνικού Πολιτισμού.


Άλλοι βασικοί άξονες του σχεδιασμού ήταν η οριζόντια ανάπτυξη του συγκροτήματος, η οικολογία και επιπλέον η δυνατότητα λειτουργίας του και κατά την χειμερινή περίοδο.

Η BOBOTIS+BOBOTIS ARCHITECTS, έχει μελετήσει σειρά σύνθετων έργων εντός και εκτός Ελλάδος, πολλά εκ των οποίων έχουν Δημοσιευτεί σε Ελληνικές και ξένες εκδόσεις ενώ έχει βραβευτεί σε εγχώριους και διεθνείς Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνονται το Μουσείο Πατρών και το Μουσείο Χανίων, η εσωτερική αναδιαμόρφωση του Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (έργο σε εξέλιξη υλοποίησης) το Νέο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (μελέτη σε εξέλιξη).εμπορευματικοί σταθμοί, για παράδειγμα τον εμπορευματικό σταθμό Trento Ιταλίας και τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο πεδίο, μαρίνες, συνεδριακά κέντρα, κτίρια γραφείων, οικισμούς (Compound Center), τράπεζες, αλυσίδες καταστημάτων, restaurant- bar, στάδια, αναπλάσεις Aστικών Kέντρων και Mega Yachts.




Νίκη Παπάζογλου
npapazoglou@insider.gr



Πηγή : insider.gr

Related

blog 4108834487831563864

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -