synoronews

Kάρπαθος: Aνοικτή Eπιστολή των Nέων που Aγαπούν τον Tόπο τους! [video]

Vladimir Kush  - Russian surreal painter Η πρωτοπορία στα σίγουρα έρχεται από τα νιάτα! Τα πρόσφατα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα στη σ...

Vladimir Kush  - Russian surreal painter
Η πρωτοπορία στα σίγουρα έρχεται από τα νιάτα! Τα πρόσφατα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα στη σύνδεση της Καρπάθου με την υπόλοιπη χώρα κατάφεραν να ενώσουν, πρώτα τους νέους του νησιού κι έπειτα να προκαλέσουν σε συστράτευση τους όπου γης Καρπάθιους!

Η ιστορία ξεκινά από μια μικρή, μια παθιασμένη παρέα που γίνεται όλο και πιο μεγάλη!

Οι Πέτρος Βαρδαούλης, Κοσμάς Γιαλουράκης, Πάρης Χρυσοχόος, Μήνας Λιγνός, Νίκος Τσαγκάρης και η Βασιλία Βασιλαράκη, αποτελούν το στενό πυρήνα, μακριά από υστεροβουλίες και χρώματα, η νεολαία της Καρπάθου δείχνει το δρόμο.

Το θέμα έχει να κάνει με τους «δρόμους», τόσο στον αέρα όσο και τη θάλασσα τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα και εδώ δεν χωρούν φιλοσοφίες, αβρότητες και μικροπολιτικά παιγνίδια. Στην δραματική εξέλιξη της οικονομικής κρίσης έρχεται να προστεθεί και η σταδιακή απομόνωση του νησιού, που με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο σκληρή, όσο για το Αθηνοκεντρικό κράτος, όπως κάνει σχεδόν κάθε φορά, στέκεται ακόμη μια φορά αδιάφορο, κοιμάται! Και θυμάται τα νησιά μονάχα το καλοκαίρι και ως τόπους οικονομικής αφαίμαξης. Κάτι που θυμίζει μεθόδους από περασμένους κατακτητές, Τούρκους με φέσια και κοκορόφτερους Ιταλούς, που καμάρωναν τους μικρούς τόπους όταν άρπαζαν κάτι από αυτούς.

Κάποιοι ίσως χαρακτηρίσουν τον αγώνα ουτοπικό, μπορεί στα κρυφά να αμφιβάλλουν για το αποτέλεσμα, όμως ετούτη η προσπάθεια είναι μια μοναδική ευκαιρία, το νησί να αφήσει στην άκρη φόβους, εσωστρέφειες και μοιρολατρίες και να διεκδικήσει όσα πραγματικά του ανήκουν.

Οι νέοι της Καρπάθου σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν κατα-γράφουν σκέψεις και αγωνίες σε μια ανοικτή επιστολή, μαζεύουν υπογραφές και προσπαθούν να φτάσουν τη φωνή-κραυγή της Καρπάθου στα κέντρα αποφάσεων που γίνονται ολοένα και πιο «κουφά». Αγωνίζονται για το μέλλον της Καρπάθου, δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε αντιμετωπίζουν με σκιές και φόβους το θέμα.

Στέλνουν το μήνυμα: «Η καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Καρπάθου με τα αστικά κέντρα, θα πρέπει να απαιτηθεί διατηρώντας το κεκτημένο που έχουμε τόσα χρόνια!»

Οι νέοι της Καρπάθου βγαίνουν μπροστά, ξεπερνούν τα παλιά σχήματα, απλώνουν το χέρι, δεν ζητιανεύουν, απαιτούν τα αυτονόητα και προκαλούν το σύνολο του νησιού να σταθεί σύμμαχος σε μια σπουδαία προσπάθεια που δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτύχει!

Στην επιστολή τους καταγράφουν και την πρόσφατα διαμορφωμένη πραγματικότητα της Καρπάθου.
Το σχόλιο είναι Του Μανώλη Δημελλά

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των νέων της Καρπάθου που έχει στόχο στην συστράτευση όλων των Καρπάθιων:





http://to-synoro.blogspot.gr/p/blog-page_84.html
Επιμέλεια Άρθρου : Christina Katrimpouza




Πηγές : Vardaoulis Petros
             verena.gr

Related

blog 6137247455336776465

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει το νησι ,υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο ευθυνης στην κακη εκμεταλλευση των ανθρωπων ,σε θεματα τουριστων οι οποιοι κληθηκαν να πληρωσουν υπερβολικα ποσα διαμονης,σε εργαζομενους που ηρθαν να εργαστουν εποχιακα και υπεστησαν κακη εκμεταλλευση,στην πορνεια που διεξαγεται μεσα σε μπαρ του νησιου ,κεκαλημενη,η αχαριστια στα εσοδα που ελαβαν οι διαφοροι καταστηματαρχες,και ολα αυτα εχουν μια δυσμενη ενεργειακη επιρροη και σε οσους ειναι τιμιοι γενναιοδωροι ευγνωμων και ακεραιοι ανθρωποι του νησιου,εκανα η ιδια την ερευνα μου στο νησι ,εργαζομενη μαλιστα σε καποιο απο τα καφε της περιοχης...ευχομαι να αλλαξει η νοοτροπια ,ωστε να δημιουργηθουν οι συνθηκες που επιθυμειται!!!!καλη συνεχεια σε ολους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Marian Ioannide σας ευχαριστούμε για τον σχολιασμό σας. Καθυστέρησα να σας απαντήσω περιμένοντας κάποιος κάτοικος της Καρπάθου να απαντήσει. Το άρθρο αναφέρεται στα πολιτικά δρώμενα που αφορούν το νησί. Να είστε σίγουρη πως αν το άρθρο αναφερόταν στις κακές συνήθειες-νοοτροπίες-ανάρμοστες συμπεριφορές... θα ήμουν η πρώτη που θα το καυτηρίαζα από το blog!Τα της νοοτροπίας των κατοίκων με αφορούν ως άτομο και με λυπούν- αν όντως συμβαίνουν -σαν πολίτη αυτής της χώρας και πρωτίστως σαν υγειή προσωπικότητα. Είμαι της άποψης πως όλα επιστρέφονται είτε καλά, είτε άσχημα. Πόσο μάλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές εκμετάλλευσης. Η δόξα και ο πλούτος είναι προσωρινά και όποιος δεν το καταλάβει αυτός χάνει. Οι έχοντες και οι κατέχοντες προφανώς αγνοούν το "ότι έδωσες θα λάβεις". Τους το θυμίζει όμως το σύμπαν. Και τότε ψάχνονται, αλλά είναι αργά. Όταν σαν άτομα δεν εφαρμόζουμε το καλύτερο και πατάμε επί πτωμάτων, πως περιμένουμε να εφαρμόσουν οι άλλοι τα καλύτερα για εμάς ή προς εμάς. Σήμερα τα δικά μας παιδιά στην δούλεψή τους- εκ του δουλεία βάσει των γραφoμενων σας- αύριο τα δικά τους παιδιά τα οποία ενδεχομένως να εργαστούν σε επιχειρήσεις των δικών μας παιδιών και τότε θα αντιληφθούν τι σημαίνει πραγματικά να είσαι και να λέγεσαι "'Ανθρωπος". Γιατί άλλο δουλεία και άλλο εργασία. Και παραθέτω το παρακάτω video προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών των ανάρμοστων συμπεριφορών. https://youtu.be/JX7guuf-3UU ......Καλή συνέχεια σε όλους και τα καλύτερα για όλους!

      Διαγραφή

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -