synoronews

Πώς θα πάτε και πόσα θα χαλάσετε στην ''Καραϊβική της Ελλάδας''! [photos]

Κ ατάφυτα νησάκια που περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο και ρίχνουν το γάντι στην… Καραϊβική µε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και ...

Κατάφυτα νησάκια που περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο και ρίχνουν το γάντι στην… Καραϊβική µε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και ειδυλλιακό τοπίο, είναι µια από τις καλύτερες επιλογές για µια ονειρική ηµερήσια απόδραση!


Πού: Τα Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 µικρών νησίδων, περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο, µε κρυστάλλινα νερά και βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Εύβοιας µεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι από τον οικισµό Κάβος. To σύµπλεγµα των νησιών είναι δηµιούργηµα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηµατισµό και το µεγαλύτερο λέγεται Μανολιά. Μέχρι το 1964 η περιοχή ήταν κατοικήσιµη αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης ρεύµατος και νερού, ενώ την εν λόγω χρονιά οι τελευταίοι που άφησαν τον οικισµό ήταν η οικογένεια Λυµπέρη – η ίδια που εδώ και 23 χρόνια αναλαµβάνει να µας µεταφέρει µέχρι εδώ.


Πρόσβαση: Μπορείτε να φτάσετε οδικώς από την Αθήνα στα Καµµένα Βούρλα σε 1ώρα και 55΄ (177 χλµ.) και να περάσετε απέναντι µε τα καραβάκια «Τα έχω δει όλα Ι» και «Τα έχω δει όλα ΙΙ» (χωρητικότητας 62 και 37 ατόµων αντίστοιχα). Η διαδροµή διαρκεί 35 ΄, παρόλη την κοντινή απόσταση, γιατί το πλοιάριο πριν φτάσει στην παραλία κάνει µια µίνι περιήγηση γύρω από τα νησάκια. Εναλλακτικά, αν παραθερίζετε ήδη κάπου στην Εύβοια ή αν θέλετε να κάνετε µια µεγαλύτερη µεν αλλά πιο γραφική και πολύ πιο όµορφη διαδροµή, µπορείτε να φτάσετε οδικώς µέχρι την παραλία της Λιχάδας, το βορειοδυτικότερο σηµείο της Εύβοιας ή αλλιώς Κάβος, όπως αποκαλούν το µέρος οι ντόπιοι. Απέχει 3,5 ώρες από την Αθήνα (και 2 ώρες και 15΄ από τη Χαλκίδα) αλλά το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό. Από εκεί θα πάρετε τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» (χωρητικότητας 20 ατόµων). Από τον Κάβο περνάτε απέναντι σε µισή ώρα –αν και απέχει µόλις 1.000 µέτρα– καθώς πριν φτάσει στην παραλία κάνει επίσης βόλτα γύρω από τα νησάκια.


Εισιτήρια: Από Καµµένα Βούρλα είναι €12/άτοµο µε τ’ επιστροφής και €6/ανήλικοι. Αντίστοιχα από Κάβο είναι €6/άτοµο µετ’ επιστροφής και δωρεάν τα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ξαπλώστρες και οµπρέλες: Διατίθενται δωρεάν, ωστόσο Σάββατο & Κυριακή ίσως δεν βρείτε καθώς εκτός από τον κόσµο που µεταφέρουν τα καραβάκια η παραλία γεµίζει και µε ιδιωτικά σκάφη.

Δροµολόγια: Οι ηµερήσιες εκδροµές ξεκινούν 18/6 και τελειώνουν 20/9. Από τον Κάβο φεύγουν καθηµερινά κάθε 15΄ και αντίστοιχα για την επιστροφή ενώ από τα Καµµένα Bούρλα καθηµερινά στις 12:00 και επιστροφή στις 18:00.Τον Αύγουστο έχει 2 δροµολόγια, 11:00 & 12:00 και επιστροφή 17:00 & 18:00. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής από Καµµένα Βούρλα είναι δεσµευτικές.

Beach bar: Στην παραλία λειτουργεί καντίνα, όπου θα βρείτε νερό, καφέ και διάφορα ροφήµατα, αλλά και φαγητό (σουβλάκια, πατάτες, σαλάτα κ.λπ.) σε τιµές πολύ λογικές. Ενδεικτικά: €0,5 το νερό, €2 καφές και €2 το αναψυκτικό.


Tips
1. Μπάνιο σε άλλη παραλία δεν µπορείτε να κάνετε καθώς το µέρος είναι ηφαιστειογενές µε µαύρη πέτρα. Παρόλα αυτά έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε µε τα πόδια για να δείτε και τις άλλες παραλίες αλλά και για να φτάσετε στον –εγκαταλειµµένο πλέον– οικισµό που απέχει από την παραλία µόλις 3΄.
2. Φροντίστε να φτάσετε στον Κάβο ή στα Καµµένα Βούρλα περίπου 40΄ µε 1 ώρα νωρίτερα. Κράτηση για το καραβάκι δεν µπορείτε να κάνετε.
3. Στην παραλία και γενικά στο νησί απαγορεύεται το camping.
4. Πολύ πρόσφατα άνοιξε ακόµα ένα beach bar, στην άλλη πλευρά του νησιού.
5. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι επιπλέον µαζί σας εκτός από αυτά που ούτως ή άλλως θα παίρνατε για να πάτε σε οποιαδήποτε παραλία για µπάνιο.


Επικοινωνία: 6972508181, 6979709346, 6977628080,


Πηγή 

Related

blog 3996873163972385572

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -