synoronews

Γιατί δεν είναι μαθηματικά η ζωή άνθρωπέ μου. Πάψε πια...!

Της Λίτσας Φιλίππου Δ εν είναι μαθηματικά η ζωή, φίλε, να υπολογίζεις και να βγάζεις αποτέλεσμα. Δεν έχουν μέτρο τα συναισθήματα. Δε ...


Της Λίτσας Φιλίππου
Δεν είναι μαθηματικά η ζωή, φίλε, να υπολογίζεις και να βγάζεις αποτέλεσμα. Δεν έχουν μέτρο τα συναισθήματα. Δε μετριέται ο πόνος και η στεναχώρια με αριθμούς. Δεν υπολογίζονται με την ποσότητα τα όμορφα και τα ωραία της. Δε ζυγίζονται οι δυσκολίες και τα βάσανα. Δεν έχουν ένταση οι χαρές και οι λύπες. Δεν κρατάς λογαριασμούς στις ανθρώπινες σχέσεις.

Μην προσπαθείς να υπολογίσεις φίλους και εχθρούς. Μη μετράς τα αποτυπώματα που άφησαν στην ψυχή σου όσοι αγάπησες. Μην αθροίζεις όλες τις πληγές σου κάθε φορά που μία καινούρια αιμορραγεί. Μην προσθέτεις αυτούς που έρχονται και μην αφαιρείς αυτούς που φεύγουν από τη ζωή σου. Να μη σκέφτεσαι τα ποσοστά που έδωσες, ούτε να ζυγίζεις τις επιστροφές. Πόσα χρωστάς, πόσα σου χρωστάνε, πόσα πλήρωσες και πόσα ρέστα πήρες. Μην καταλογίζεις μερίδιο στις ευθύνες, μην ψάχνεις μερτικό στα λάθη και τα σωστά.

Όσους υπολογισμούς και να κάνεις μάτια μου πάντα θα χάνεις τον λογαριασμό. Όσα αποτελέσματα και να βγάλεις ποτέ δε θα είναι σωστά. Γιατί σε τούτο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή όλα ανατρέπονται. Απόψεις, συναισθήματα, άνθρωποι, χαρακτήρες, καταστάσεις ζωής. Τα πάντα αναθεωρούνται.

Δεν ξέρει αυτός ο κόσμος να μετρά ανθρωπιά και φιλία, δεν έμαθε να ζυγίσει τιμιότητα και ηθική. Δεν αναγνωρίζει αθροίσματα που δεν του αποφέρουν κέρδος. Δεν καταλαβαίνει από συναισθηματικές συναλλαγές. Δεν υπολογίζει μέτρα και σταθμά. Παίρνει ό,τι του δίνεις χωρίς μέτρημα, απολαμβάνει ό,τι του παρέχεται χωρίς να το προσθέτει.

Μια σύντομη, μα όμορφη διαδρομή η ζωή μας και εσύ σκύβεις το κεφάλι στο διάβα της, χάνοντας τη θέα.

Ένας θησαυρός οι στιγμές μας που μετατρέπονται γρήγορα σε ανεκτίμητες αναμνήσεις και εσύ ψάχνεις να τις αναλύσεις. Ταξιδιάρικα πουλιά που μισεύουν τα χρόνια μας και εσύ τα κυνηγάς να τα υπολογίσεις. Περαστικοί οι ανθρώποι από την ζωή μας και εσύ ψάχνεις να τους μετρήσεις.

Μη μετράς τα κομμάτια σου κάθε φορά που τα μαζεύεις. Φρόντισε μόνο να προστατεύεις τον εαυτό σου για να μαζεύεις λιγότερα την επόμενη φορά. Μη βασανίζεις την ύπαρξή σου υπολογίζοντας πληγές και τραύματα, άφησε τον χρόνο να τα επουλώσει. Μη μένεις κολλημένος σε ανθρώπους, καταστάσεις και ονόματα που δε σε αφήνουν να προχωρήσεις. Μην κρατάς ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν σου, δε ζεις το παρόν και καταστρέφεις το μέλλον σου.

Να κάνεις τις επιλογές σου χωρίς να μετράς το πολύ και το λίγο. Να μάθεις να ζεις χωρίς μέτρο και χωρίς λογαριασμούς. Δε θέλει τετραγωνική ρίζα η λογική τούτου του κόσμου, ούτε και τα παράλογά του δεκαδικούς αριθμούς.

Σταμάτα να μετράς τις ώρες, και τα λεπτά. Μη λογαριάζεις δευτερόλεπτα. Γιατί δεν είναι μαθηματικά η ζωή άνθρωπέ μου. Σήκωσε το κεφάλι σου από το τεφτέρι της ζωής σου και ζήσε!

Πηγή  : anapnoes.gr

Related

blog 1978765341207734673

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -