synoronews

Εκδηλώσεις υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου σε όλη την Ελλάδα!

Ε κδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,...

Εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να ζήσουν μια μαγική βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι!


Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών και βραδιές ποίησης, διεξάγονται την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου, αλλά και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου.


Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου…

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Από τις 21:00, το Μουσείο υποδέχεται τη γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με χορό και αγαπημένα ελληνικά, αλλά και ξένα τραγούδια. Η μπάντα που αγαπήθηκε ως «Penny & the Swingin’ Cats» θα σας ταξιδέψει στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου.

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 08:00 έως τις 24:00, (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 20:00), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 20:00, το εστιατόριο θα φιλοξενεί τρεις γνωστούς μουσικούς της αθηναϊκής τζαζ σκηνής: τον Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή. Οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 08:00 έως τις 22:00 και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τις 24:00. Από τις 20:00, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Από τις 20:00, στη βεράντα του εστιατορίου θα έχετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε τους μελωδικούς ήχους της άρπας του Θοδωρή Ματούλα, ενώ στο εσωτερικό τρεις μουσικοί ερμηνεύουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ: ο Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και ο Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο.

Πληρ.: Τηλ. 210.900.09.15

«Η Ζωή με την Πανσέληνο»

To Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, θεσμό που καθιερώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια. Οι «πιστοί» της αυγουστιάτικης Αθήνας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον Κήπο των Μουσών του Νομισματικού Μουσείου τη μουσική εκδήλωση «Η Ζωή με την Πανσέληνο», στις 9 το βράδυ.

Η διεθνούς φήμης συνθέτρια, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες «Τα μονοπάτια της Μεσογείου και της Ελληνικής Παράδοσης», που περιλαμβάνουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα καθώς και συνθέσεις δικές της, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιγραφικού & Νομισματικού Μουσείου με το «Καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου».

Συντελεστές: Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), Ιάσωνας Κτενάς (παραδοσιακό βιολί), Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Πασχάλης Παπαζούδης (πιάνο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά).

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τηγάνης

Φιλική συμμετοχή: Πολυτίμη Γιώτα

Χορογραφίες και χορός στα βαλκανικά και δυτικότροπα κομμάτια:

Αλίκη Μαυροειδή, Έλενα Λιναρδάκη

Συμμετέχει: Ομάδα Παραδοσιακών Χορών από όλη την Ελλάδα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Ώρες: 21.00 – 24.00

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Jazzonline.gr


«Στο Φως του Φεγγαριού»

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Aυγούστου, οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα, στον κήπο της κεντρικής εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

«Στο Φως του Φεγγαριού» είναι ο τίτλος της συναυλίας που διοργανώνει, κάτω από την υποβλητική λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Μουσείο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 9 το βράδυ.

Οι επισκέπτες επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια!


Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016 με τους String Demons

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21.15, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο και φιλοξενεί στο αίθριο του Μουσείου το συγκρότημα String Demons.

O Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, το «δαιμονικό» ντουέτο εγχόρδων, είναι δύο νέοι μουσικοί που με απίστευτο συγχρονισμό μεταξύ τους, με φαντασία στις διασκευές και μίξεις ετερόκλητων τραγουδιών που χαρακτηρίζονται από τη διακριτή τους ταυτότητα και το προσωπικό τους στίγμα, μας ταξιδεύουν από το ροκ μέχρι την κλασική μουσική με ευρηματικότητα και έντονη επικοινωνία.

To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές κλασικών και παραδοσιακών, Heavy Metal και λαϊκών, Pop και ρεμπέτικων, εκκλησιαστικών-βυζαντινών ύμνων, σε ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι» ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο από τις 18.30.

Αρχαιολογικός χώρος Λατώ, Κρήτη



Στις 20 Αυγούστου 2016, στον αρχαιολογικό χώρο Λατώ, στις 20:30, η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει Ελληνική Ανθολογία με αγαπημένες μελωδίες από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες όπως Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος κ.ά.

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.







Πηγή 

Related

blog 8326741069251435246

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -