synoronews

Και το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει…Με τα Κρουστά της Ειρήνης σε καρναβαλική διαπασών!

Η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού έφτασε! Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2016, ένα από τα μεγαλύτε...

Η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού έφτασε!

Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2016, ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Σε απόσταση αναπνοής από την έναρξη της μεγάλης γιορτής της Πάτρας και οι πυρετώδεις προετοιμασίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την επικείμενη τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α


Η Πάτρα ντύνεται με τα γιορτινά χρώματα της ανεμελιάς και συντονίζεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς και το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του υποσχόμενο να μας προσφέρει για πενήντα μία μέρες και νύχτες έως την Κυριακή 13 Μαρτίου, πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, συγκινήσεων και συναρπαστικών περιπετειών.

Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί την πιο χαρμόσυνη και αισιόδοξη νότα, μήνυμα ειρήνης και ελπίδας που αφήνει τους γόνιμους σπόρους του κεφιού, της δημιουργίας στις καρδιές και τις αισθήσεις μας.



Μέρες και νύχτες Πατρινού Καρναβαλιού, μέρες και νύχτες σάτιρας, ευρηματικότητας, ανατροπής, ομαδικής συμμετοχής, φρεσκάδας, νεότητας και αυθορμητισμού είναι προ των πυλών και μας καλούν να προσπεράσουμε την θλίψη και τα καθημερινά άγχη και να αγγίξουμε το όνειρο, να γευτούμε τη χαρά της ζωής.


Η φετινή Ημέρα Έναρξης φιλοδοξεί να αναδείξει τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και δίνοντας το κάλεσμα για ένα πάνδημο πανηγύρι και προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, να ξεδώσουν και να το ρίξουν έξω, μακριά από εσωστρέφειες και συμβάσεις.


Για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα κινηθεί σε δυο επίπεδα: την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο το μεσημέρι και την τελετή έναρξης από το βράδυ έως αργά τη νύχτα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ξεχωριστής, πρωτότυπης και δυναμικής υπαίθριας γιορτής.


ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο. 


Στις 12 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο. Εκεί στις 12.30 περίπου το μεσημέρι θα γίνει σε κλίμα γενικής ευθυμίας η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες», που θα μας δώσουν την πρώτη φετινή δόση του παραδοσιακού γλυκού εθίμου. 

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» καλεί τους καρναβαλιστές να μεταμφιεστούν και να φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και να προσέλθουν στις 11.30 πμ στο Αρχαίο Ωδείο για να διαλαλήσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της χαράς στην πόλη μας στην πρώτη μας αυτή πομπή της χρονιάς..


ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το ραντεβού θα ανανεωθεί για τις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα μεταμορφωθεί σε πεδίο διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων καλλιτεχνικών δρωμένων.

Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετέχουν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), όπου θα δώσουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης. Έντονο θα είναι το πατρινό χρώμα, αφού συμμετέχουν πολλοί μουσικοί από την πόλη μας.


Συμμετέχουν:

–Η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων ΗΧΟΔΡΑΣΗ
  • Κυριακή Τσακιρίδου
  • Βασίλης Παπανικολάκης
  • Γιώργος Χιντιράκης
  • Νίκος Τουλιάτος
–Η ομάδα Αφρικάνικων & Ελληνικών Κρουστών To group του Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Daoulia. Συμμετέχουν 10 μουσικοί και ο Σενεγαλέζος κρουστός Dyoba Ngom

–Η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira

Υπεύθυνος: Άγγελος Πολυχρόνου. Συμμετέχουν 10 μουσικοί

– Tο Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical

  • Seidel Borges Τραγούδι

  • Yussef Beato Τυμπάλες, Φωνή

  • Javier Rico Gongas, Φωνή

  • Adam Androu Πιάνο
– Ομάδα Κρουστών με βαρέλια Croussis

συμμετέχουν 50 άτομα (20 από την δραματική σχολή Δήλος, 20 από την δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και 10 από την σχολή ντραμς του Βαγγέλη Γκούμα «Δίηχο»).

Μουσικοί σολίστ
  • Σοφία Ανδριανού Τραγούδι
  • Δημήτρης Καραγιάννης Σαξόφωνο
  • Στέλιος Γενεράλης Κρουστά
  • Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής) Χορός
  • Μαρουτσέλα Γασπαράτου μέτζο σοπράνο Τραγούδι
  • Φανή Τσαϊλάκη (από την Πάτρα) Τραγούδι
  • Έλενα Φέντκο Πιάνο
  • Μαρία Καραμάνη (από την Πάτρα) Τραγούδι
  • Νάντια Ανθοπούλου (από την Πάτρα) Τραγούδι
  • Ηλίας Λαμπρόπουλος (από την Πάτρα) Πνευστά
  • Νίκος Πλέγας (από την Πάτρα) Πιάνο
  • Γιώργος Ρίζος Κιθάρα
Συμμετέχουν επίσης
  • Ζωή Τηγανούρια Ακορντεόν
  • Simone Mongelli Κρουστά
  • Βαγγέλης Γκούμας (από την Πάτρα) Κρουστά
Συνολικά 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από 6 χώρες επί σκηνής.

Καλλιτεχνική διεύθυνση-σκηνοθεσία τελετής έναρξης: Νίκος Τουλιάτος.

Ηχολήπτης, υπεύθυνος σχεδιασμού:Διονύσης Μπάστας.

Στην τελετή έναρξης μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2016 από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο πλαίσιο του τελετουργικού, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω σοκολατοπόλεμου από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 50 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, που θα μας ξεσηκώσουν με τους κεφάτους και εξωστρεφείς ρυθμούς τους. 

Για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και με την σύμπραξη 10 Πατρινών μουσικών και 50 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών σε ένα ταξίδι στον κόσμο με τα κρουστά και τις φωνές της ειρήνης.

Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους djs Στέλιο Αποστολόπουλο, Gogos, Luigi και Sarantis, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.


Παρουσιάστρια της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι η Νατάσα Τραγουστή, που συνέδεσε την παρουσία της με αξέχαστες παλαιότερες στιγμές του θεσμού. Η επιστροφή της Νατάσας Τραγουστή, που με μεγάλη όρεξη και με την ξεχωριστή γνώση της επανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, αποτελεί ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής τελετής.

Τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.

H Kοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ευχαριστεί θερμά για την αφιλοκερδή και εθελοντική συμμετοχή την Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής), την μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλα Γασπαράτου, την πιανίστα Έλενα Φέντκο, την ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis, τους τέσσερις djs Στέλιο Αποστολόπουλο, Gogos, Luigi και Sarantis, το συγκρότημα Nigma, το συγκρότημα Ilito και τον Πατρινό Νίκο Αδάμ και τους υποστηρικτές της τελετής έναρξης.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης πρέπει να σημειωθεί η συνεισφορά του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

-Το catering, που θα στηθεί στα καμαρίνια για τους καλλιτέχνες (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης), είναι προσφορά της επιχείρησης «Απέναντι από το Ωδείο» της Σοφίας και Ντίνας Χαντζή, το ζαχαροπλαστείο Caravel και το Nouvel Cafe.

-Το φόρεμα της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου είναι χορηγία του καταστήματος Femina Femina Eπίσημο Ένδυμα-Νυφικά-Τσαλπατούρος Παναγιώτης.

-Τις κομμώσεις επιμελείται η Ελβίρα Κολόι (Elvira΄s Hair Studio)

-Το μακιγιάζ της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου επιμελείται η Χρυσοθάλεια Μπονέλλη.

-Το μακιγιάζ της Αλίκης Μπουλταδάκη και της Νατάσας Τραγουστή επιμελείται η Ματίνα Πανταζίδου

-Την κατασκευή όλων των καπέλων των επιτροπών και του καρναβαλικού γραφείου ανέλαβε το Diamond Events.
 * Χριστιν-άκι.-*

Πηγή   

Related

blog 7721209250904252682

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -