synoronews

Τσίπρας για το debate: Χρησιμοποιούν έξυπνες ατάκες αλλά έχουν κενό λόγο

Την ψήφο των πολιτών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτ...

Την ψήφο των πολιτών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη στα Ιωάννινα, από όπου για μία ακόμη φορά επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σχολιάζοντας και όσα ελέχθηκαν στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

«Ζητάμε ψήφο τετραετίας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα μας ... δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά η κυβέρνηση ... είναι οχυρό μάχης, σημαντικό εργαλείο για τις αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή» των πολιτών και τα λαϊκά συμφέροντα, είπε ο κ.Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην συνέχιση των επιθέσεων που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι «ό,τι δεν κατάφεραν ούτε με την πιστωτική ασφυξία, ούτε με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls ούτε με την παγίδα του Grexit πιστεύουν ότι θα το καταφέρουν τώρα, να κάνουν την προσπάθειά μας παρένθεση, βασιζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες. Το γεγονός ότι μια μερίδα δικών μας βουλευτών μας καταψήφισε στη Βουλή και αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Και τώρα πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να παλινορθώσουν το παλιό βασισμένοι σε μαλαγανιές, σε ψεύτικες υποσχέσεις και στην προσπάθειά τους να βάλουν την προβιά της συναινετικής δύναμης. Ξέρουμε ότι ο λύκος δεν αλλάζει προβιά, ό,τι και να' ναι λύκος θα΄ναι κι ας μην τους πιστεύουμε ότι μας τείνουν χείρα φιλίας. Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν να μας έχουν εγκλωβισμένους».

«Ελπίζω ο κ.Μεϊμαράκης να δεχθεί μία πιο ζωντανή μεταξύ μας συνάντηση»
«Είδατε χθες μια τηλεμαχία, η οποία μάλλον νύσταξε περισσότερο παρά διαφώτισε τους πολίτες από την επιμονή ορισμένων αρχηγών, έστω και την τελευταία στιγμή, να μη δεχτούν ένα ζωντανό διάλογο με ερωτήσεις - απαντήσεις. Ελπίζω ο κ. Μεϊμαράκης να δεχθεί η επόμενη συνάντηση που θα είναι μεταξύ μας να είναι πιο ζωντανή», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε παράλληλα το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιήθηκε στην τηλεμαχία, καθώς όπως είπε ένα από τα συμπεράσματα είναι ότι κάποιοι «επιχειρούν με έξυπνες ατάκες αλλά με κενό λόγο να πείσουν το λαό».

«Του ξέφυγε του ανθρώπου»

«Θυμάστε τι απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης όταν τον ρώτησαν γιατί την προηγούμενη δεν κατάφερε η ΝΔ να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Απάντησε ότι δεν τα κατάφερε γιατί δεν είχε αυτοδυναμία. Ήταν υποχρεωμένοι σε συνεργασίες. Του ξέφυγε του ανθρώπου, αλλά αυτό κατά βάθος πιστεύει. Άλλο αν τώρα παρουσιάζεται ως ο υπέρμαχος των συνεργασιών και θέλει να έρθει και στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε καφέ. Βαθιά μέσα του την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει βγάλει διότι δεν αλλάζει το χούι στους ανθρώπους», συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επίσης εκ νέου το δίλημμα ανάμεσα στο νέο και το παλιό αλλά και το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί και να κυβερνήσει καλύτερα, σημειώνοντας ότι «αν το παλιό σήμερα φοράει το μανδύα της συναίνεσης δεν παύει να είναι παλιό κι επικίνδυνο».

«Δεν μπορούν να μας κερδίσουν. Ειναι δεδομένο, 'Έχει τελειώσει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Αλλά υπολογίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια κυβέρνηση σταθερή, παρά μονάχα χρειάζεται να στηριχθεί στα δικά τους δεκανίκια», υποστήριξε.

Στην ίδια κατεύθυνση, αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα όχι μόνο πάρει τους δύο βουλευτές παραπάνω που απαιτούνται για αυτοδυναμία, σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που είχε στην προηγούμενη Βουλή, αλλά και πολύ περισσότερους.

Πηγή : ethnos.gr

Related

blog 327377786691612066

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -