synoronews

Μην τον σκοτώσεις γιατί δε σου έκανε λαικ

Κάνοντας scroll down στο facebook τις προάλλες πετυχαίνω τον εξής τίτλο σε μια απ' αυτές τις σελίδες που δε θυμάσαι καν ότι έχεις κά...

Κάνοντας scroll down στο facebook τις προάλλες πετυχαίνω τον εξής τίτλο σε μια απ' αυτές τις σελίδες που δε θυμάσαι καν ότι έχεις κάνει like. «Μία 22χρονη Αμερικανίδα συνελήφθη επειδή τραυμάτισε το φίλο της γιατί δεν της έκανε like στη σέλφι». Η είδηση ακολούθησε ως εξής. Η κοπέλα επιτέθηκε στον άτυχο νεαρό με ένα ακονισμένο σελφοκόνταρο και τον κάρφωσε στο πρόσωπο. Η ίδια δήλωσε θύμα καθώς, εν έτει 2015, όταν βρίσκεσαι σε σχέση, στο έτερον ήμισυ επιβάλλεται να αρέσουν οι φωτογραφίες που ανεβάζεις.

Ο δικηγόρος της μάλιστα, υποστηρίζει ότι η κοπέλα βρισκόταν «εν βρασμώ ψυχής και σε αυτοάμυνα». Βλέπετε, της πήρε 3 ώρες μέχρι να βρει το κατάλληλο φίλτρο. Η κοπέλα αναφέρει επίσης ότι πάσχει από τη «νόσο των πλούσιων κοριτσιών» η οποία χαρακτηρίζεται από ψυχωτικές αντιδράσεις. Ευτυχώς, ο άνθρωπος επέζησε και είναι σώος κι αβλαβής.

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Καταρχάς, εκεί στο Αμέρικα τα έχετε παίξει λίγο. Μάλλον δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε. Είναι δυνατόν να τραυματίζονται άνθρωποι, επειδή άργησαν 11 ολόκληρα λεπτά να κάνουν like; Δεν έχουμε το Θεό μας!

Ας σοβαρευτούμε για μια στιγμή μόνο.

Ξεκινάμε με το γεγονός ότι είναι κατάντια η μόδα της εποχής να μένει κανείς πάνω από ένα κινητό ή έναν υπολογιστή τόσες ώρες και να χάνει τη ζωή γύρω του. Σκεφτείτε πόσο άσχημο είναι να εξαρτάται η ζωή σου και η ψυχική σου ηρεμία από τα like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουμε αναρωτηθεί άραγε πόσο άσχημο είναι να ζούμε διαδικτυακά; Πόσα πράγματα χάνει άραγε κάποιος όταν η μοναδική του ασχολία είναι πως θα ανεβάσει φωτογραφίες και πόσα like θα μαζέψουν αυτές; Έχουμε καταντήσει να χάνουμε τη ζωή μας και το μόνο που έχουμε κερδίσει είναι φωτογραφίες και ανούσια κλικ.

Μη γελιόμαστε. Το ξέρεις κι εσύ το ξέρω κι εγώ πως μόνο τον εγωισμό μας και τον ναρκισσισμό μας ενισχύουν. Παροδική χαρά μπορώ να το χαρακτηρίσω με όλη την επιείκεια που διαθέτω.

Μην έχετε όμως αυταπάτες αγάπες μου. Αυτά τα πράγματα, αυτά του Σατανά ντε, δε συμβαίνουν μόνο στην ήπειρο της ακολασίας. Ναι, καλά ακούσατε συμβαίνουν κι εδώ.

Δε με πιστεύετε; Αναρωτηθείτε απλά πόσους τσακωμούς έχετε ακούσει που είχαν σαν αφετηρία το facebook ή το instagram. Και πολύ χειρότερα, αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε τσακωθεί εσείς οι ίδιοι γι' αυτά τα πράγματα.

Σταματήστε το μέτρημα, είναι σίγουρα αρκετές. Είναι κατάντια το λιγότερο να χαλάει κανείς τη ζαχαρένια του και να καταρρέει το νευρικό του σύστημα για μαλακίες. Πόσο πιο απλά να σας το δώσω για να το καταλάβετε;

Δε γυρνάει όλη μας η ζωή γύρω από το facebook και σίγουρα δεν εξαρτάται από αυτό η ευτυχία μας. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ, συγχωρέστε με αν κάνω κάπου λάθος.

Καταλήγω λοιπόν. Η εξάρτηση, οποιουδήποτε είδους, δεν είναι καλή. Δε θα έπρεπε να εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές από κάτι τόσο ανούσιο όσο το διαδίκτυο. Πόσο μάλλον όταν η εξάρτηση αυτή, σίγουρα σε συνδυασμό με άλλα θέματα, προκαλεί νευρώσεις και ψυχολογικά προβλήματα αρκετά σοβαρά, ώστε να βλάψεις τον εαυτό σου ή κάποιον άλλο άνθρωπο.

Βγείτε έξω. Χαρείτε τη ζωή σας, μία την έχετε. Και στη χειρότερη, αν είναι να μαλώσετε και να τσακωθείτε, μία είναι η λύση. Μαξιλαροπόλεμος.

Γράφει η Κατερίνα Καλή

Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 8197965545988077278

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -