synoronews

Τα «ναι» των αντρών για να πηδήξουν

Οι σχέσεις, ερωτικές και μη, στην ουσία τους δεν είναι τίποτε παραπάνω από συμφωνίες. Σε εκείνο το πρωταρχικό επίπεδο, στη βάση τους, απ...

Οι σχέσεις, ερωτικές και μη, στην ουσία τους δεν είναι τίποτε παραπάνω από συμφωνίες. Σε εκείνο το πρωταρχικό επίπεδο, στη βάση τους, αποτελούν άτυπες και προφορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα θέλω τους ενός και του άλλου.

Αν μπορούσαμε να δώσουμε σημασία στο πλαίσιο και όχι στο περιεχόμενο όσων λέγονται, θα βλέπαμε πως στην τελική το μόνο που λέμε και ακούμε είναι: «Είμαι αυτός, μου αρέσουν αυτά και θέλω αυτά από τη ζωή μου…»

Και δεν υπάρχει λόγος να μας ξινίζει μια τέτοια εκδοχή για τη φύση των σχέσεων. Μέσα στην απλότητα του μυαλού μας πουλάμε όσα εκφράζουμε και ταυτόχρονα αγοράζουμε όσα μας αρέσουν. Αν το αναλύσεις μάλιστα θα αντιληφθείς πως πάντα αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι και να δημιουργήσουν επαφές μεταξύ τους.

Όμως το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί το πρώτο εργαλείο στα χεριά των ανθρώπων για να μη μένουν μόνοι τους δε σημαίνει κιόλας ότι είναι το καλύτερο.

Κι αυτό γιατί δενκάνουμε πάντα την καλύτερη επιλογή. Πολλές φορές, την εκάστοτε στιγμή καταλαβαίνουμε και αναγνωρίζουμε την καλύτερη για μας συμφωνία ενώ στην πραγματικότητα απλώς πέσαμε θύματα των παρορμήσεων μας.

Με το δίκιο μας˙μπερδεύουμε αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε με αυτό που απλώς μας εξιτάρει σε φαντασία και σώμα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη γνωριμία ενός άντρα και μιας γυναικάς.

Συνήθως η μεταξύ τους επαφή θα ξεκινήσει με χαβαλέ και αστειάκια και όσο περνά η ώρα τόσο περισσότερο η γυναίκα θα αρχίσει να απαριθμεί και αναλύει όλα όσα θέλει να έχει ο σύντροφος της. Τα χαρακτηριστικά και τα στοιχειά δηλαδή που την ελκύουν συνειδητά.

Σε αυτό το σημείο ο άντρας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν και ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά διαθέτει και αν και ποια στοιχεία από αυτά προτίθεται να υιοθετήσει στο μέλλον.

Και μέσα απ’ αυτή το αλισβερίσι αν είναι να βγει μια σχέση τότε καλώς μας ήρθε.

Τι ωραία, τι καλά…

Όμως όχι. Δυστυχώς δε θα πάει έτσι.

Ο μέσος άντρας είναι τόσο συνδεδεμένος ψυχικά και σωματικά με το πουλί του όπου στο 90% των περιπτώσεων το μόνο που θα κάνει είναι να συμφωνεί με όσα λέει το γυναικάκι μόνο και μόνο για να την ρίξει στο κρεβάτι.

Νομίζω αντιλαμβάνεστε τι λέω.

Μάτια ορθάνοιχτα και θαμπωμένα, βλαμμένο χαμόγελο κολλημένο στη φάτσα λες και το ότι τους μιλάει γυναίκα είναι δώρο Θεού, και το χειρότερο όλων η συγκατάβαση σε οποιοδήποτε εξωφρενικό σχόλιο της λεγάμενης.

«Εγώ τον άντρα τον θέλω κυνηγό, να του αρέσουν τα ταξίδια, να πλερώνει στο πρώτο ραντεβου…»

«Ε ναι ναι, βέβαια. Έτσι κάνουν οι αντρες…»

Το μέτριο αρσενικό του παραδείγματος είναι προφανώς α(νε)πήδηκτο. Προτιμάει να θυσιάσει τα προσωπικά του θέλω και τις αξίες απλώς και μόνο στην πιθανότητα να βρέξει το κουλούρι του. Είναι ικανό να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων όλα όσα χρειάζεται για να νιώσει ολοκληρωμένο, όλα όσα τον καθορίζουν σαν άνθρωπο μπροστά στο ενδεχόμενο μιας σχέσης με το θηλυκό, με το οποίο εξ αρχής δεν ταίριαζαν.

Τώρα συνήθως είναι το σημείο όπου τρώω κράξιμο γιατί είμαι κυνικός, προσβλητικός, απόλυτος και μιχ- μιχ.

Όμως πάλι όχι.

Αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του ζώου που κρύβουμε (όχι και τόσο καλά) οι άντρες μέσα μας. Την ανάγκη που έχουμε να μοιράσουμε τον σπόρο μας που λέει κι ο πατέρας μου κι έχει δίκιο στο κάτω- κάτω.

Είναι κατανοητό, αλήθεια. Όμως είναι το μέτρο που έχει χαθεί και μου γυρνάει τις λάμπες.

Δε βρίσκω κατακριτέο να ψάχνεις για έδαφος κοινό με τη γυναίκα που έχεις απέναντί σου. Δε θεωρώ μεμπτό να είσαι ανοιχτός σε ενδεχόμενα και νέες προοπτικές Δε θεωρώ καν άδικο να πουλάς φούμαρα για κορδέλες μεταξωτές μπας και ρίξεις το γκομενάκι.

Εκείνο που με σπάει πραγματικά όμως είναι το ότι ξεχνάμε να θέσουμε όρια σαν φύλο. Να ξεχωρίσουμε και επισημάνουμε τις συμπεριφορές που θεωρούμε ανούσιες και περιττές, ασχέτως αν η έλξη είναι εμφανής ή όχι.

Αρσενικό θα πει αυτοπεποίθηση. Σιγουριά και, αν όχι καθόλου, ελάχιστο συμβιβασμό σε όσα έχω αποφασίσει πως θέλω να με κατευθύνουν στη ζωή μου.

Στην τελική γιατί να σου τάξω λουλουδικά και ρομάντζαδες όταν ήδη έχω αποφασίσει ότι μου αρέσει ο κώλος σου και θέλω να γίνει νταβαντούρι μεταξύ μας;

Γράφει ο Γιάννης Κατάκης



Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 2769528779086877529

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -