synoronews

Μπορεί κάποιος να βγάλει Χρήματα απο το δικτυακό marketing ;

Είναι γεγονός οτι το οι φήμες για τις εταιρίες mlm δεν είναι και οι καλύτερες και ο κόσμος πολλές φορές διερρωτάται αν γίνεται να βγάλει...


Είναι γεγονός οτι το οι φήμες για τις εταιρίες mlm δεν είναι και οι καλύτερες και ο κόσμος πολλές φορές διερρωτάται αν γίνεται να βγάλει Χρήματα απο το δικτυακό marketing. Η αλήθεια λοιπόν σε μια σύντομη απάντηση είναι, ναι αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις… και θα αναλύσουμε λοιπόν τι χρειάζεται παρακάτω.

Τον τελευταίο καιρό (περίπου 3 έτη) και μετά απο μια έντονη περίδο, παρουσιάζεται μια ιδιαίτερη έξαρση στις εταιρίες σε εταιρίες που έχουν βασιστεί με βασικό μοντέλο προώθησης το δικτυακό marketing (multi-level-marketing: MLM). Μάλλιστα αρκετοί οικονομολόγοι έχουν πεί οτι το δικτυακό marketing είναι η επιχείρηση του 21ου αιώνα.

Όροι όπως “πυραμίδες”, “πυραμιδικά συστήματα”, “μασωνικά συστήματα” κλπ θα σας είναι γνωστά και σίγουρα θα έχετε ακούσει κόσμο να αναφέρεται σε εταιρίες τύπου Amway με τα χειρότερα λόγια. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποιες έννοιες καθώς υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση καθώς όσο και αν κατακρίνουμε την Amway και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την Amway είναι σαν να εθελοτυφλούμε, καθώς είναι ένας αρκετά υγειής κολοσσός και αρκετοί άνθρωποι του περίγυρου μας ζούνε απο αυτή, ενώ προιόντα της Amway κυκλοφορούν ακόμα στα ντουλάπια αρκετών νοικοκυριών.

Τι ακριβώς είναι το πολυεπίπεδο marketing (MLM) ή δικτυακό marketing;

Το όνομα πολυεπίπεδο υποδηλώνει πολλαπλά επίπεδα μεταπωλητών που διαθέτουν στην αγορά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σε καταναλωτές. Ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων (συνήθως τον ονομάζουμε ανεξάρτητο συνεργάτη, μέλος του δικτύου ή διανομέα) βρίσκει νέους πελάτες μπορεί να τους πουλήσει το προιόν ή την υπηρεσία αλλά μπορεί επίσης να εισάγει και τους ίδιους τους πελάτες στο σύστημα των μεταπωλητών της εταιρίας.

Συμβατική εταιρία σε σχέση με εταιρία δικτυακού marketing - Χρήματα απο το δικτυακό marketing
Η διαφορά λειτουργίας μιας παραδοσιακής επιχείρησης σε σχέση με μια εταιρία δικτυακού marketing

Πολυεπίπεδες Πωλήσεις (marketing) είναι στην πραγματικότητα αυτό που θα ήθελα να έχουν όλες οι εταιρείες (ανεξάρτητα αν είναι MLM ή όχι).

Θα έχετε σίγουρα ακούσει κάποια επιχείρηση να αναφέρει, “Συστήστε ένα φίλο σας και θα λάβετε έκπτωση στην επόμενη αγορά σας,” αυτό είναι ένα είδος δικτυακού marketing.

Εταιρίες εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια, εταιρίες τηλεφωνίας , καθώς και αμέτρητες άλλες βιομηχανίες χρησιμοποιούν κάποια παρόμοια προσφορά, χρησιμοποιώντας την λογική “Φέρε μας πελάτες και θα ανταμειφθείς”.

Ιδιαίτερα κάποιοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι λογιστές μπορούν να πετύχουν ή να αποτύχουν στον επαγγελματικό τομέα τους με τη δύναμη που έχουν οι πελάτες τους να τους συστήσουν ή να μην τους συστήσουν σε άλλους.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις απλώς προσπαθούν να πείσουν τους τωρινούς τους πελάτες να διαφημίσουν και να συστήσουν το προϊόν τους ή την υπηρεσία τους σε νέους πελάτες.

Ποιές είναι οι πιο γνωστές εταιρίες Δικτυακού Marketing στην Ελλάδα;

Είναι σίγουρο οτι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες οι οποίες έχουν και στην Ελλάδα αντιπροσώπους, και σίγουρα δεν μπορούμε να αναφερθώ σε όλες. Κάποιες απο αυτές που έτυχε να ακούσω είναι οι παρακάτω, για να σας δώσω μια ιδέα:

Συμβατική εταιρία - Πυραμίδα - Χρήματα απο το δικτυακό marketingΓιατί ο κόσμος θεωρεί τις εταιρίες αυτές “απάτη”;


Πολύς κόσμος έχει ασχοληθεί με κάποια απο τις παραπάνω εταιρίες εραστιτεχνικα, έχει τοποθετήσει λίγα ή περισσότερα χρήματα για να ξεκινήσει αλλά αφού δεν προσπάθησε, δεν είχε έσοδα και έχει απογοητευτεί.

Αρκετοί μάλλιστα έχουν αγοράσει μεγάλα “πακέτα” εισόδου στην εταιρία που έχουν μπεί, με αποτέλεσμα εφ’ όσον δεν εργαστήκανε να μην καταφέρουν να έχουν επιστροφή του αρχικού κεφαλαίου τους. Αυτό φυσικά συμβαίνει πολύ συχνά και στις συμβατικές εταιρίες.

Υπάρχουν όμως παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το χώρο του δικτυακό μάρκετιγκ ώς επάγγελμα και έχουν επιτύχει και κερδίζουν πολύ σημαντικά ποσά απο μια ή περισσότερες εταιρίες δικτυακού Marketing. Άρα υπάρχουν όπως και στο συμβατικό επιχειρείν επιτυχίες και αποτυχίες.

Το πώς θα πληρώνεται κάποιος, το πότε θα πληρώνεται και υπο ποιές προϋποθέσεις είναι κάτι που το μαθαίνει ένας υποψήφιος απο την αρχή. Πολλές φορές όμως ο ίδος ο υποψήφιος, θεωρεί οτι ο δρόμος είναι εύκολος, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται δουλειά, όπως όλα τα επαγγέλματα. Όλοι αυτοί που τα παρατάνε αναφέρουν οτι η εταιρία δεν αξίζει, οτι δεν αξίζει το προιόν, οτι δεν είναι εύκολο να πωληθεί, οτι το μάρκετιγκ φταίει κλπ. Όμως στην ουσία δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα παρατήσανε γρήγορα… και εφ’όσον άλλοι καταφέρνουν και βγάζουν χρήματα με το ίδιο προιόν και το ίδιο οικονομικό πλάνο, άρα συνήθως ο παράγοντας αποτυχίας είναι οι ίδιοι.

Μια συμβατική επιχείρηση έχει μέσο χρόνο απόσβεσης της επένδυσης μια τριετία. Δηλαδή πρέπει κάποιος να επενδύσει 10.000€ – 50.000€ (για μια μικρή επιχείρηση) για να έχει επιστροφή στα χρήματα του μετά απο μια τριετία. Ένα σενάριο τέτοιο θεωρείται επιτυχημένο. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και στις συμβατικές επιχειρήσεις υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας.

Αυτή τη στιγμή 65.000.000 άνθρωποι ασχολούνται με κάποια εταιρία δικτυακού marketing (MLM). Το πλήθος είναι πραγματικά τεράστιο. Περίπου κάθε λεπτό περίπου ξεκινούν 10 νέες επιχειρήσεις απο το σπίτι (δικτυακές επιχειρήσεις).



Μπορεί κανείς να βγάλει χρήματα απο το Δικτυακό Marketing ή απο το Internet Marketing;

Θα αναλύσω την εμπειρία μου παρακάτω, αλλά σε γενικές γραμμές η απάντηση είναι Ναι και μάλλιστα αρκετά.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που αντέχουν να δοκιμάσουν, να αποτύχουν, να εκπαιδεύονται και τελικά μετά απο κάποιο διάστημα να αρχίζουν να σημειώνουν μικρές επιτυχίες. Επίσης υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ με προιόντα ή υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε γούστο. Είναι σημαντικό όμως να αρεσει σε κάποιον αυτό που πουλάει.

Άρα λοιπόν αν και δεν μπορώ να πώ οτι θα μπορούσα να σταθώ οικονομικά μόνο με την εμπλοκή μου με τις εταιρίες δικτυακού marketing, διαφαίνεται οτι τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνει όλο και καλύτερα ο χώρος, αφού έγινε η αρχή.

Σίγουρα όμως δεν θα μπορούσα σε καμμία περίπτωση να συστήσω αυτού του τύπου την εργασία ώς “Εύκολο χρήμα”. Απαιτεί χρόνο και αφοσίωση.

Η δική μου εμπειρία

Ασχολούμαι με το δικτυακό Marketing εδώ και περίπου 4 χρόνια, φυσικά παράλληλα με την ενασχόληση μου με το συμβατικό επιχειρείν. Τα χρήματα τα οποία κέρδισα τον πρώτο χρόνο ήταν αμελητέα (περίπου 900€) αλλά και το κεφάλαιο το οποίο επένδυσα ήταν πολύ μικρό, σε σχέση με το αν άνοιγα μια συμβατική επιχείρηση. Ενώ στα όρια του πρώτου χρόνου ήμουν στη διαδικασία να απεμπλακώ απο την εταιρία με την οποία δούλευα, αποφάσισα να συνεχίσω και εκεί ήταν και η κρίσιμη απόφαση που κλήθηκα να πάρω, γιατι είχα καταναλώσει αρκετό χρόνο με σχετικά λίγα έσοδα.

2 χρόνια μετά την πρώτη μου επαφή, εμπλέκομαι με 3 εταιρίες δικτυακού marketing (Internet Marketing) και μπορώ να πώ οτι τα έσοδα έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Στα 4 χρόνια πλέον σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές το δικτυακό marketing αποτελεί πλέον ένα σημαντικό έσοδο για εμένα.

Φυσικά ο τρόπος προσέγγισης έχει αλλάξει ριζικά. Χρησιμοποιώ σύγχρονα εργαλεία προώθησης, χρησιμοποιώ αρκετά τα social media και το internet και ο κύκλος στον οποίο απευθύνομαι είναι διαχωρισμένος απο τον κύκλο του συμβατικού μου επιχειρείν.

Ο χρόνος που καταναλώνω είναι περι τις 15 ώρες την εβδομάδα και τα αποτελέσματα μου είναι αρκετά ικανοποιητικά. Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς οτι σε μια εταιρία δικτυακού Marketing δεν πουλάει το προιόν ή την υπηρεσία, αλλά τον εαυτό του και τη δουλειά του.

Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβουμε οτι δεν είναι εύκολη δουλειά και οτι απαιτεί αρκετό χρόνο και ίσως κάποιο μικρό κεφάλαιο στην αρχή για προωθητικές ενέργειες.

Το σημαντικότερο είναι οτι ανεξάρτητα απο την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, στο δικτυακό marketing δεν υπάρχουν όρια για το πού θα επεκταθεί κανείς. Με ένα μικρό ποσό γίνεσαι συνεργάτης και όσο περισσότερο εργαστείς και διαφημίσεις την δουλειά σου, τόσο περισσότερα είναι και τα οφέλη.

Προσωπικά προτιμώ να εργάζομαι με εταιρίες δικτυακού marketing που δεν έχουν προιόν αλλά υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες έχουν το καλό οτι δεν έχουν έξοδα διάθεσης, οπότε το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Άρα αν έχουμε να προωθήσουμε μια καλή υπηρεσία, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε χρήματα. Επίσης προτιμώ τις εταιρίες οι οποίες δεν έχουν μεγάλο κόστος εγγραφής ούτως ώστε να συμβαδίζουν με την κατάσταση της χώρας μας. Όμως τα δίκτυα μου δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, αντιθέτως δουλεύω αρκετά με το εξωτερικό.

Ελπίζω να μην περίμενε κανείς να αποκαλύψω τον μυστικό τρόπο να γίνουμε εκατομυριούχοι χωρίς δουλειά… όμως ουσιαστικά έχω κατανοήσει οτι κάποιος για να έχει σφαιρική άποψη πρέπει να έχει δοκιμάσει κάποιο διάστημα και το δικτυακό marketing (MLM) πριν το κατακρίνει. Σίγουρα δεν είναι για όλους και σίγουρα δεν είναι επένδυση ή κάτι που δεν θέλει δουλειά.

Μιχάλης Μίγγος

Πηγή : mikemingos.gr

Related

blog 7830470187364534613

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -