synoronews

10 οφέλη του σεξ, που μπορεί να σας εκπλήξουν! (music video)

Πέρα από την απόλαυση που προσφέρει, το σεξ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη σωματική και ψυχική μας υγεία , σύμφωνα με τους ειδικού...

Πέρα από την απόλαυση που προσφέρει, το σεξ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη σωματική και ψυχική μας υγεία , σύμφωνα με τους ειδικούς.


Ακολουθούν 10 οφέλη του σεξ, που μπορεί να σας εκπλήξουν.

1. Κρατά το ανοσοποιητικό σύστημα σε εγρήγορση

Τα σεξουαλικά ενεργά άτομα αρρωστούν λιγότερο συχνά, σύμφωνα με τη δρ Yvonne K. Fulbright, ειδική σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Τα άτομα που έχουν μια ενεργό σεξουαλική ζωή, διαθέτουν περισσότερα αντισώματα που εξουδετερώνουν τα μικρόβια, τους ιούς και άλλους ανεπιθύμητους εισβολείς. Μάλιστα, έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσιλβάνια, έδειξε ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου αντισώματος σε σχέση με τους φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

2. Καταπολεμεί την ακράτεια

Η ακράτεια επηρεάζει περίπου 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μια καλή άσκηση για τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, καθώς κατά τη διάρκεια του οργασμού προκαλούνται συσπάσεις που ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού εδάφους.

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και τη χαμηλή αρτηριακή πίεση. Μία από τις πιο σημαντικές, έδειξε, συγκεκριμένα, ότι η σεξουαλική επαφή μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση. Η συστολική πίεση είναι ο μεγάλος αριθμός στη μέτρηση της πίεσης.

4. Καίει θερμίδες

Το σεξ είναι μορφή γυμναστικής, καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και αξιοποιεί διάφορους μυς. Δεν μπορεί, βέβαια, να αντικαταστήσει π.χ. το τρέξιμο, καίει όμως περισσότερες θερμίδες από το να παρακολουθούμε τηλεόραση.

5. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι ευεργετική για την καρδιά. Πέρα από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, το σεξ βοηθά να διατηρηθούν σε ισορροπία τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Όταν ένα από αυτά τα δύο είναι χαμηλό, τότε αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα προβλήματα, όπως η οστεοπόρωση και η καρδιακή νόσος. Μία έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο σε σχέση με τους άντρες που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

6. Μειώνει τον πόνο

Πριν καταφύγετε στην ασπιρίνη, δοκιμάστε έναν οργασμό. Ο οργασμός μπορεί να μπλοκάρει τον πόνο καθώς ενισχύει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης», σύμφωνα με τον Barry R. Komisaruk, καθηγητή ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρζι. Η οξυτοκίνη διαθέτει αναλγητικές ιδιότητες.

Ωστόσο, την ίδια επίδραση μπορεί να έχει και η ερωτική διέγερση χωρίς οργασμό, προσθέτει ο δρ Komisaruk. Όπως διαπίστωσε στις έρευνές του, η κολπική διέγερση μειώνει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και τα πόδια, ενώ σε πολλές γυναίκες ο αυνανισμός μειώνει τους πόνους της περιόδου, τους αρθριτικούς πόνους και τους πονοκεφάλους.

7. Μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι

Μελέτη του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία έδειξε ότι τα άτομα που κάνουν περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή πάνω από 2 φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότερα από την πραγματική τους ηλικία.

8. Μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, οι άντρες που έχουν συχνή εκσπερμάτωση (τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα) διαθέτουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, η σεξουαλική επαφή δεν είναι απαραίτητη καθώς το ίδιο όφελος μπορεί να αποκομίσει κανείς μέσω του αυνανισμού και της ονείρωξης.

9. Βελτιώνει τον ύπνο

Το σεξ βοηθά τον ύπνο καθώς μετά τον οργασμό παράγεται προλακτίνη, η ορμόνη που προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας.

10. Καταπραΰνει το άγχος

Η κοντινή επαφή, το άγγιγμα και οι αγκαλιές μειώνουν το άγχος και βοηθούν την παραγωγή ορμονών που μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα. Ακόμη, η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, που σχετίζονται με τα αισθήματα της ευχαρίστησης και της ανταμοιβής.


* X.- *


Πηγή : clipsters.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4936428587358118393

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -