synoronews

Οι πιο «δυνατές» φωτογραφίες της εβδομάδας!

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξ...

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Παρίσι, Γαλλία. 
Θέα από ψηλά

Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα παγκοσμίως. Η θέα από ψηλά είναι εντυπωσιακή, όμως σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για όσους έχουν έστω και υποψία υψοφοβίας. Όταν όμως οι εργάτες, που έχουν αναλάβει τη συντήρησή του, ανεβαίνουν στον Πύργο, με το δροσερό παριζιάνικο αεράκι να τους φυσάει, για να αλλάξουν… λάμπες δεν έχουν την επιλογή να αφεθούν στον ίλιγγο και μένουν προσηλωμένοι στην εργασία τους.

Κατμαντού, Νεπάλ. 
Διάσπαρτα άψυχα κορμιά

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Ο θάνατος έπνιξε το Νεπάλ όταν τα θεμέλια της Γης κάτω από το Κατμαντού σείστηκαν στους φονικούς ρυθμούς των 7,9 Ρίχτερ. Χάος και εγκατάλειψη είναι το σκηνικό στους δρόμους του Νεπάλ και οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με απίστευτες δυσκολίες: Τρόφιμα, φάρμακα και πόσιμο νερό είναι απαραίτητα και δυσεύρετα, ενώ τα άψυχα κορμιά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κείτονται στους δρόμους αφού η ανάγκη σε σάκους για τη μεταφορά των σορών είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Βαλτιμόρη, ΗΠΑ. 
Ένας σούπερ ήρωας ανάμεσά τους

Στα κόμικς, όταν το χάος παίρνει τη θέση της τάξης και ο έλεγχος χάνεται, ένας σούπερ ήρωας αναλαμβάνει να επαναφέρει την ισορροπία. Ίσως σε αυτό τον συμβολισμό του Σούπερ Μαν και άλλων ηρώων αποδίδεται η απόφαση ενός Αφροαμερικανού να φορέσει τη διάσημη μπλε-κόκκινη στολή και να βγει στους δρόμους της Βαλτιμόρης που πλήττεται τον τελευταίο καιρό από επεισόδια.

Κατάνια, Σικελία. 
Θάνατος στη Μεσόγειο

Δεν έχουν τέλος τα ναυάγια στη Μεσόγειο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες. Η ιταλική ακτοφυλακή έχει διασώσει μόνο την τελευταία εβδομάδα πάνω από 7.000 ανθρώπους. Όταν ένα δουλεμπορικό σκάφος βυθίζεται όμως αφήνει πίσω του θάνατο, τραγικές εικόνες και πόνο αλλά και ανάμικτα συναισθήματα για εκείνους που τα κατάφεραν.

Πάτρα, Ελλάδα. 
Όνειρα και απελπισία

Στο λιμάνι της Πάτρας, μετανάστες και πρόσφυγες κάνουν όνειρα αλλά και φτάνουν στην απελπισία παραμένοντας εγκλωβισμένοι σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της χώρας μας απέναντι από το λιμάνι της πόλης βλέποντας τα καράβια να φεύγουν… Κάθε μέρα, κάποιοι προσπαθούν να πηδήξουν πάνω από έναν ψηλό φράχτη για να εισχωρήσουν σε κάποιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία, όπου ονειρεύονται ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή.

Κατμαντού, Νεπάλ. 
Χρώμα στο γκρίζο

Τα όριά τους προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο των άλλων ξεπερνά η ομάδα των Κλόουν που ταξίδεψαν μέχρι το Κατμαντού με μοναδικό τους «όπλο» το χαμόγελο και την διάθεση να διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά που γνώρισαν πολύ πόνο, πολύ νωρίς.

Νάβοτας, Φιλιππίνες. 
Σήμα κινδύνου για τη μόλυνση

Μέσα σε μια αυτοσχέδια βάρκα, μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες διασχίζει τα νερά μιας εστίας μολύνσεως του πλανήτη και συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά.

Songkhla, Ταϊλάνδη. 
Μαζικός τάφος

Το πρωινό είναι ομιχλώδες πάνω από τη ζούγκλα της βορείου Ταϊλάνδης. Κάπου εκεί στα βάθη της επαρχίας Songkhla βρέθηκε ένας μαζικός τάφος. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μετανάστες από τη Μιανμάρ που οι δουλέμποροι κρατούσαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη ζούγκλα της χώρας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. 
«Κλικ» στο Λος Μπάνος

Τρία χρόνια καταστροφικής ξηρασίας συμπλήρωσε η Καλιφόρνια. Οι αρχές προανήγγειλαν πρωτοφανείς περιορισμούς όσον αφορά την ποσότητα του νερού που θα καταναλώνεται και κάπως έτσι οι Αμερικανοί, αλλά και όλος ο πλανήτης είπε «αντίο» στις αγροτικές εκτάσεις του Λος Μπάνος που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ένα άγονο, ξηρό τοπίο.

Οΐτα, Ιαπωνία. 
Παρολίγον βασιλικό διπλωματικό επεισόδιο

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Βρετανία και την Ιαπωνία προκλήθηκε όταν επισκέπτες ζωολογικού κήπου στην Ιαπωνία επέλεξαν να δώσουν σε μια νεογέννητη μαϊμουδίτσα το όνομα της μικρής πριγκίπισσας της Βρετανίας. Η συμπαθέστατη μαϊμουδίτσα γεννήθηκε μία ημέρα μετά την κόρη της Κέιτ και του Ουίλιαμ και λόγω της φρενίτιδας που προκάλεσε η γέννηση της γαλαζοαίματης το όνομα Σάρλοτ βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας.

Γκαμίνα, Ακτή Ελεφαντοστού. 
«Ματωμένος» χρυσός

Εικόνες από την ταινία «Ματωμένο Διαμάντι» θυμίζει η παρακάτω, τελευταία φωτογραφία, που αποτυπώνει τους εργάτες που σκάβουν για να αναζητήσουν κομμάτια χρυσού στη γη της Ακτής Ελεφαντοστού.

Πηγή : outnow.gr

Related

Κοινωνία 3062412416192800690

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -