synoronews

Μετά τις βόμβες Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το κυβερνητικό συμβούλιο

Μετά τις "βόμβες" Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ για μη επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις και για αιφνιδιαστική χρεοκοπία τη...

Μετά τις "βόμβες" Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ για μη επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις και για αιφνιδιαστική χρεοκοπία της Ελλάδας, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Κυριακή το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 το μεσημέρι.

Σε μία πολύ πονηρή δήλωση με πολλές ερμηνείες προχώρησε ο Β. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με συνέντευξη του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung προειδοποίησε πως η Ελλάδα μπορεί ξαφνικά να χρεοκοπήσει.

''Η εμπειρία από αλλού έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί ξαφνικά να ολισθήσει σε χρεοκοπία''.
Μάλιστα ο Σόιμπλε με τον δικό του τρόπο επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση του είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.
''Υπάρχουν ερωτήσεις που ένας υπεύθυνος πολιτικός μπορεί να μην απαντήσει".

Ο Γερμανός υπουργός τονίζει: " η Γερμανία θα κανει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, υπό λογικούς όρους, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Προσέξτε τη διατύπωση του Σόιμπε. Λέει θα κάνουνε τα πάντα υπό λογικούς όρους.
Ο εμπειρότατος γερμανός πολιτικός ''παίζει'' σε διπλό ταμπλό, και σε Ελλάδα και στη Γερμανία.
Και όταν μιλάει για ξαφνική ελληνική χρεοκοπία, από τη μία ''ανεβάζει'' την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση, και από την άλλη προετοιμάζει το έδαφος για την γερμανική κοινή γνώμη, ώστε να δεχτεί μία ακόμα ελληνική διάσωση.
Θυμηθείτε πως πριν από λίγα 24ωρα έλεγε πως εαν πάθει ζημιά η Ελλάδα θα υποφέρει και η Γερμανία.


Συμπόνοια από Σόιμπλε για Βαρουφάκη!

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνει: "Είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά" και επισημαίνει ότι "στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν. Και τα δύο ειναι εξίσου λάθος".


Ντάισελμπλουμ: Έχουμε σχέδιο για όλα - Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

«Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισεμπλουμ σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στην οποία επανέρχεται, ουσιαστικά, στα κύρια σημεία που έθιξε κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, μετά την συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

«Από χρηματοοικονομικής άποψης είμαστε πιο ισχυροί από ότι πριν τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση της Αθήνας και υπάρχει παντού περισσότερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά την ανάκαμψη. Πολιτικά, όμως, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων. Η νομισματική ένωση είναι ισχυρή αλλά πρέπει να αντικρούσει την αδυναμία της πολιτικής ένωσης», δηλώνει ο Ντάισεμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτει ότι «τα μέλη του είναι αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ζώνη του κοινού νομίσματος και να την βοηθήσουν να επιστρέψει στην οδό της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας».

Απαντώντας στην ερώτηση «αν έχει ετοιμασθεί ένα σχέδιο Β» ο πρόεδρος του Eurogroup εξηγεί: «είμαστε έτοιμοι για κάθε τι δυνατό, αλλά ως πολιτικοί, όπως είπα, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ώστε να γίνει η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας βιώσιμη μέσα στην Ευρωζώνη».

Σε σχέση με την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας προσθέτει: «επιτελέσαμε πρόοδο, αλλά δεν είμαστε πάρα πολύ κοντά στην συμφωνία. Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Θα χρειασθεί ακόμη χρόνος, αλλά δεν ξέρω πόσος. Δεν υπάρχει dead line για την συμφωνία με την Αθήνα».

Στην ερώτηση «η ελληνική κυβέρνηση έχει ρευστό μόνον για λίγες ημέρες;», ο Γιάρουν Ντάισεμπλουμ απαντά: «δεν το γνωρίζει κανείς, ή μάλλον, το γνωρίζει η κυβέρνηση της Αθήνας. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατό».

Σε σχέση με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής του Eurogroup τονίζει ότι « γνωρίζω πως κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις αλλά πρέπει να αξιολογηθούν ως προς το περιεχόμενο και την οικονομική παράμετρο από τους θεσμούς». «Σε εμάς του Eurogroup ενδιαφέρουν οι τελικοί στόχοι. Να καθορίσει, δηλαδή, η Αθήνα την πορεία για να φτάσει στην δημοσιονομική βιωσιμότητα, με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος (διαμέσου περικοπών των δαπανών και μετακίνησης πόρων) στην επιστροφή στην ανάπτυξη- χάρη και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις-, και στην χρηματοοικονομική σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Είναι οι τρεις ακρογωνιαίοι λίθοι, οι τρεις πυλώνες του σχεδίου».

''Δεν ήταν εμπόδιο ο Βαρουφάκης, αλλά ευτυχώς ανέλαβε ο Τσίπρας''

Σε αναφορά της «Κορριέρε» στην συμβούλιο της Ρίγας και στο αν «το εμπόδιο ήταν πράγματι ο Γιάνης Βαρουφάκης», ο Ντάισεμπλουμ απαντά:

«Τα προβλήματα δεν συνδέονται ποτέ με ένα άτομο. Στην Ρίγα εξερράγη η ενόχληση για την απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις. Μετά την συνεδρίαση εκείνη, όμως, οι διαπραγματεύσεις ξανάρχισαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άλλαξε η ομάδα διαπραγματευτών της Αθήνας οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες και επιτελέσθηκε πρόοδος. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία».

Σχετικά, τέλος, με «μια πιο ήπια διάθεση ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», ο Γιάρουν Ντάισεμπλουμ υπογραμμίζει πως «ο ίδιος περιορίσθηκε σε μια αναφορά στην διάθεση που είχε επιδειχθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για το δεύτερο πρόγραμμα δάσωσης του Νοεμβρίου του 2012, το οποίο προέβλεπε μείωση του βάρους του χρέους κατά 40%» και ότι «δεν υπάρχει κάτι το καινούριο επί του θέματος αυτού».

Πηγή : newsit.gr

Related

Πολιτική 7432024683597650152

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -