synoronews

Σαμαράς: Δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγ...

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε - που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.

Συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση».

Αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας».

«Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε, ενώ διερωτήθηκε μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση «συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα».

Αναρωτήθηκε αν συμφωνούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρόμια και μίλησε για θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης που το κόστος του θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ακόμη οκατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».

«Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους» είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

Δευτερολογία Σαμαρά

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον ότι ζητά συναίνεση ενώ την ίδια ώρα καθυβρίζει τη ΝΔ.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή και να καταθέσει συγκεκριμένα κοστολογημένα μέτρα.

«Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε στη Βουλή την επερώτηση αλλά άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα», ανέφερε.

«Γιατί μας φέρατε εδώ; Τί θέλατε; Ζητάτε συναίνεση καθυβρίζοντας μας; Λέτε είναι υπερήφανη η κυβέρνηση σας και ενώ είναι όλα στο σκοτάδι; Διαπραγματεύεστε και ζητάτε την άποψη μας κατακρίνοντας μας;»

«Να κόψουμε την πλάκα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας φέρνετε μέτρα για να τα κρίνουμε. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες. Έχετε κοστολογημένες μελέτες; Καταθέστε τις».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μνημόνιο και τόνισε: «Μνημόνιο υπογράψατε ότι και να λέτε, και αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Και αγγλικό δίκαιο και δικαστήριο του Λουξεμβούργου αποδεχτήκατε. Η πρόεδρος της Βουλής να υπενθυμίσω ότι έλεγε είναι εθνική προδοσία αυτό».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών, ενώ μίλησε για απίστευτες αερολογίες που λέει ο πρωθυπουργός.

«Εσείς ο πρωθυπουργός της αλήθειας και του φωτός για ΕΝΦΙΑ τίποτα δεν είπατε. Όλη η Ευρώπη στους οικονομικούς δείκτες πάει προς τα πάνω μόνο η Ελλάδα πάει προς τα κάτω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Προσέξτε μην οδηγήσετε τα πράγματα και ζητήσουν από εσάς όσα δεν κάναμε εμείς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε ακόμα λόγο για «μιντιάρχες» και λόμπι της δραχμής που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Δείτε πόσο σας στήριξαν. Δείτε αν εμείς κάναμε αυτό που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος τι θα γινόταν. Και έχετε το θράσος να μιλάτε; Δείτε τη προστασία είχε. Αυτό είναι το λαμπρό αριστερό ήθος; Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε για ήθος».

Πηγή :  nooz.gr

Related

Πολιτική 4610633044525396792

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -