synoronews

Oι μάγκες υπάρχουν, αλλά δεν είναι για πάρτη σου! (music video)

Γράφει ο Μαρκήσιος Παπαχώστας Ο Μαρκήσιος Παπαχώστας δεν πιστεύει στους αστρολόγους, στα μέντιουμ Καράμπα, στη Μαντάμ Σουσού ή στο άγα...

Γράφει ο Μαρκήσιος Παπαχώστας

Ο Μαρκήσιος Παπαχώστας δεν πιστεύει στους αστρολόγους, στα μέντιουμ Καράμπα, στη Μαντάμ Σουσού ή στο άγαλμα της Ελευθερίας. Ειδικά για το τελευταίο, ξέρει ότι υπάρχει, αλλά είναι σίγουρος ότι είναι ενάμιση μετρό ψηλό και το παίρνουν με κάμερα από κάτω για να μοιάζει μεγάλο. Δεν πιστεύει γενικότερα σε πολλά πράγματα που οι άλλοι τα θεωρούν δεδομένα. Όπως το ότι «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια».

Την έχετε ακούσει όλοι την ατάκα, είναι σίγουρος ο Μέγας Διανοούμενος, όπως θα έχετε ακούσει και την παραλλαγή της, αυτό το γκομενομασημένο, το «οι άντρες δεν υπάρχουν πια». Σε ένα βαθμό ισχύει, τουλάχιστον όπως τον εννοούν οι γυναίκες το μάγκα.

Ας δούμε αρχικά τι δηλώνει ουσιαστικά η λέξη, έτσι για να μη μπερδεύεστε.

Οι μάγκες ήταν οι σκληροί του Πειραιά, της Δραπετσώνας και των λοιπών συνοικειών (από Χατζηκυριάκειο και κάτω) οι οποίοι ουσιαστικά ήταν οι τραμπούκοι της περιοχής. Για να περάσεις από τα μέρη τους πλήρωνες, ακόμα και αν δεν είχες φράγκο. Αν δεν είχες πεντάρα σού παίρναν την καπνοσακούλα. Αν είχες αρκετά, σου παίρνανε τα πάντα. Επίσης δεν είχανε ονόματα. Κυκλοφορούσαν μόνο με παρατσούκλια όπως ο Βρα­χνός, ο Αράπης, ο Αγκινάρας, ο Μάπας, ο Κεφτές, ο Στραβοπόδας, ο Ψυχογιός, ο Σουγιάς και άλλα. Ο μάγκας λοιπόν ο αληθινός, ουσιαστικά είναι ο μαχαιροβγάλτης.

Στην νέα ελληνική θεωρούμε μάγκα τον ωραίο τύπο, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αν δεν τον πειράξεις δεν σε πειράζει, που θα σε κεράσει και δυο ποτά και θα φερθεί αντρίκια και σωστά. Αυτά οι άντρες.

Οι γυναίκες θεωρούν μάγκα τον τύπο που θα τις έχει βασίλισσες, θα τους κάνει τα χατίρια, θα τις πηγαίνει στα «καλά μαγαζιά», θα τις προσέχει και θα τις πληρώνει. Αυτός κυρίες μου δεν λέγεται μάγκας. Κορόιδο λέγεται. Αλλά κάποιες δεν έχετε δικαίωμα ούτε στα κορόιδα.

Γιατί όταν βγαίνεις με τις φίλες σου και έχεις ντυθεί και φέρεσαι σαν πουτάνα, δεν θα βρεις άντρα· νταβατζή θα βρεις. Όταν σε κερνάνε ποτό και ξινίζεις, όταν το παίζεις ιστορία και θες να σε κυνηγάνε, ο μάγκας που θες και ονειρεύεσαι δε θα γυρίσει να σε κοιτάξει. Θα σου τραβήξει ένα Χ πριν σου μιλήσει καν, και θα πάει γι άλλα. Θες ιππότη, κυρά μου; Να γίνεις δεσποσύνη.

Είναι λογικό όταν έχουμε τέτοιες συμπεριφορές από πλευράς σας, να μην σας πλησιάζουμε και αυτοί που το κάνουν να είναι κωλόπαιδα που δεν νοιάζονται για την πάρτη σας.

Προφανώς λοιπόν εσείς αρχίζετε τα κλισέ ότι «δεν υπάρχουν πια σωστοί άντρες» και ότι όλοι σάς θέλουν μόνο για ένα πήδημα, κάτι που μόνες σας καταφέρατε με τη συμπεριφορά σας.

Αντί να κάθεστε και να αναλώνεστε σε φρεντοσυζητήσεις με τις κολλητές σας για το πού πήγαν οι άντρες (τελοσπάντων), μήπως να καθίσετε λιγάκι να δείτε αν σας αξίζει να έχετε έναν σωστό άντρα, «μάγκα», δίπλα σας; Να δείτε, βρε παιδί μου, τι ακριβώς κάνετε εσείς λάθος και δεν σας πλησιάζει ένας φυσιολογικός άνθρωπος; Δεν μπορεί να είναι στραβός ο γιαλός. Μάλλον στραβά αρμενίζετε.

Δεν λέει φυσικά ο Μαρκήσιος ότι δεν υπάρχουν μαλάκες άντρες και ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες. Φυσικά και υπάρχουν, και είναι και πολλοί. Άλλα ρε κορίτσια σοβαρά τώρα, κάντε ένα κόμμα όλες μαζί, και αποφασίστε όταν ο άλλος είναι μαλάκας να μην του κάθεστε. Έτσι, και το είδος θα εξαφανιστεί, και ο Μαρκήσιος θα σταματήσει να ακούει κλάματα, τσιρίδες και γκρίνιες γιατί ο γκόμενός σας είναι καραγκιόζης.

Δηλαδή συγνώμη, σου την έπεσε –όπως και σε όλες τις άλλες στο μπαρ– ήσουν μεθυσμένη, είχες και καιρό να πηδηχτείς και είπες «δε γαμιέται;» και του ‘κατσες. Περίμενες μετά το άλλο πρωί να πει «ω θεέ μου, βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου», να σταματήσει να γκομενίζει και να μείνει με εσένα; Ε όχι δεν θα το κάνει! Δεν τον γνώρισες στο μουσείο, στο κωλόμπαρο που πήγες για ποτό και χόρευες ημίγυμνη πάνω στο τραπέζι τον γνώρισες. Περίμενες να είναι διανοούμενος; Ντύσου όπως είχες ντυθεί την μέρα που τον πρωτοείδες και κοιτάξου στον καθρέπτη. Θα περιμένει ο Δάσκαλος.

Κοίταξες; Μπράβο. Πες του τώρα του Φιλοσόφου ότι έτσι όπως ήσουν κι όπως έκανες θα σε πλησίαζε σοβαρός άνθρωπος. Μπορείς; Αμ δεν μπορείς!

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ζητάς να έχεις άντρα-μάγκα δίπλα σου και γκρινιάζεις ότι εξαφανίστηκαν;

Όταν εσύ η ίδια δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και γίνεσαι ρεντίκολο, περιμένεις να σε σεβαστεί ο «μάγκας»; Ο μάγκας θέλει γυναίκα δίπλα του. Όχι αναμαλλιασμένη πατσαβούρα.

Ναι, είναι σπάνιοι οι μάγκες πράγματι. Άλλα γι αυτό δεν φταίνε εκείνοι. Φταίνε οι γυναίκες που γίνονται αρκετές φορές χειρότερες από πουτάνες. Και τις πουτάνες ο Μάγκας της πήδαγε, άλλα σπίτι του δεν τις έβαζε ποτέ. Να το θυμάστε αυτό.



Πηγή : pillowfights.gr

Related

Ψυχοδρόμιο 2457409155767205278

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -