synoronews

Νόμοι για την κατάκτηση της επιτυχίας......!!!

Όπως ακριβώς δεν οδηγούμε ένα αυτοκίνητο, αν δεν γνωρίζουμε οδήγηση ή προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε τον υπολογιστή μας εάν δεν γνωρίζου...

Όπως ακριβώς δεν οδηγούμε ένα αυτοκίνητο, αν δεν γνωρίζουμε οδήγηση ή προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε τον υπολογιστή μας εάν δεν γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, οι περισσότεροι από μας προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά εργαλεία...! Η αλήθεια είναι ότι για να καταφέρουμε να επιτύχουμε όποιο στόχο βάλουμε στο μυαλό μας, πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω νόμοι της επιτυχίας : 

1. O νόμος της Επιθυμίας – «Εάν θέλεις κάτι πάρα πολύ δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχεις» 
Και αυτό είναι σωστό. Αν θέλετε πραγματικά κάτι τότε αυτό θα πραγματοποιηθεί. Η επιθυμία – για την ακρίβεια, η έντονη επιθυμία - προς μία κατάσταση είναι μια δύναμη που δεν μπορεί να ανακοπεί εύκολα. Σκεφτείτε το στόχο σας: 
-Πόσο πολύ θέλετε να τον πετύχετε;
-Είστε διατεθειμένος να θυσιάσετε κάτι για να τον πετύχετε;
- Κάτω από ποιες συνθήκες θα παραδώσετε τα όπλα σας; 
Εάν πραγματικά θέλετε κάτι πολύ τότε δεν υπάρχει «δεν μπορώ» ή ένα σωρό δικαιολογίες που ίσως συνηθίζουμε να λέμε στον εαυτό μας. 
Εάν τώρα δεν είστε σίγουροι αν η επιθυμία σας είναι αρκετά δυνατή υπάρχει ένας απλός τρόπος προκειμένου να παραμείνετε πιστοί σε αυτόν : Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί, και γράψτε όλους τους λόγους για τους οποίους θέλετε να επιτύχετε το στόχο σας. Απαριθμήστε όλα τα οφέλη που μπορείτε να φανταστείτε. 
Όσους περισσότερους λόγους βρείτε, τόσο ισχυρότερη θα γίνει η επιθυμία σας να επιτύχετε το στόχο σας. Κάτι που βοηθά πολύ είναι κάθε πρωί να διαβάζετε τη λίστα σας ώστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τη σύνδεση σας με το στόχο σας και έτσι θα έχετε περισσότερα κίνητρα και έμπνευση, να σας καθοδηγούν καθημερινά! 

2. Ο νόμος της Πίστης - " Ότι πιστεύετε ότι είναι αλήθεια θα είναι η πραγματικότητά σας." 
Εάν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας, δεν θα τον πετύχετε. Για να επιτύχουμε κάτι, θα πρέπει να πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Το υποσυνείδητο μας δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ μη πραγματικού και πραγματικότητας. 
Ότι εικόνα σκέφτεστε στο μεγαλύτερο ποσοστό του 24ώρου σας, αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα η πραγματικότητά σας γιατί ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα οδηγήσετε τη συμπεριφορά σας ώστε να δημιουργήσετε την εικόνα αυτή στην πραγματικότητα. Όπως είπε ο Dr. Murphy: "Κάθε σκέψη είναι μία αιτία και κάθε κατάσταση είναι το αποτέλεσμα. Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας πλούσιο; Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας και να δείτε τον εαυτό σας πως θα είναι εφόσον έχει επιτύχει τους στόχους του; 
Προσπαθήστε λίγο πριν κοιμηθείτε να κάνετε την άσκηση της οπτικοποίησης. Χαλαρώστε, κλείστε τα μάτια σας και δημιουργήσετε μια σαφή διανοητική εικόνα του επιτυχημένου εαυτού σας. Προσπαθήστε εκτός από το οπτικό κομμάτι της άσκησης να αφήσετε τον εαυτό σας να «νιώσει» το συναίσθημα της επιτυχίας. «Πως θα νιώθω όταν πετύχω το στόχο μου;» 
Μη δημιουργείτε μόνο μια εικόνα, δημιουργήστε ένα συναίσθημα που συνοδεύει την εικόνα σας! Επαναλάβετε αυτή την άσκηση μέχρι να πιστέψετε στον εαυτό σας και στη δύναμη που έχετε να επιτύχετε τους στόχους σας. 

3. Ο νόμος της θετικής Στάσης - "Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι ο τρόπος που λειτουργούμε." 
Η στάση μας σχετικά με το πώς βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας, πως αντιδρούμε σε δύσκολες καταστάσεις καθώς και το τι πιστεύουμε για τη ζωή είναι το παν. 
Ακούστε τον εαυτό σας. Αν συνήθως ο ίδιος ο εαυτός σας σαμποτάρει κάθε προσπάθεια επίτευξης των στόχων σας, τότε υπάρχει θέμα... Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι με την γκρίνια δεν αλλάζει τίποτα ενώ αντίθετα η θετική στάση και η αισιοδοξία λειτουργούν σαν μαγνήτης για την επιτυχία. 
Εξάλλου το μόνο σίγουρο είναι ότι στη ζωή δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εμπόδια, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τη στάση που θα διατηρήσουμε απέναντι σε αυτά. Ακόμη και η αποτυχία έχει πολλά θετικά πράγματα από μόνη της. Μπορείτε να πάρετε ένα μάθημα, και την επόμενη φορά δεν θα κάνετε το ίδιο λάθος! 
Στην πραγματικότητα η επιτυχία έρχεται μόνο μετά από ορισμένο αριθμό αποτυχιών. Ποτέ δεν έρχεται αμέσως. Κάθε αποτυχία σας φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία σας εφόσον μαθαίνετε τι δεν πήγε καλά και το διορθώνετε για την επόμενη προσπάθειά σας! 

Πως μπορούμε όμως να διατηρήσουμε τη θετική μας στάση : 

-Ακούστε τον εαυτό σας
Εξασκηθείτε στο να ακούτε τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τις πεποιθήσεις σας. Κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι αρνητικό, ξανασκεφτείτε το με κριτικό πνεύμα. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι θετικό στην κατάσταση. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο πλευρές. Θετικές και αρνητικές. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στη θετική. 

-Να κοιμάστε αρκετά
Φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά στον βραδινό τους ύπνο. Ως αποτέλεσμα ξυπνούν κουρασμένοι και άτονοι συναισθηματικά. 

-Βάλτε τα πράγματα σε μια προοπτική
Αν βρείτε τον εαυτό σας αγχωμένο και στρεσαρισμένο, επιχειρήστε να δείτε τις καταστάσεις από ψηλά ώστε να μπορέσετε να τους δώσετε την πραγματική τους διάσταση και όχι την παραμορφωμένη και υπερβολική διάσταση που τους αποδίδουμε όταν σκεφτόμαστε και σκεφτόμαστε και σκεφτόμαστε... 

-Κάντε ένα διάλειμμα
Μερικές φορές η μόνη λύση είναι να φύγετε για λίγο από όλους και από όλα όσα σας στρεσάρουν. Δεν έχει σημασία εάν αυτό το διάλειμμα είναι ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο ή διακοπές σε ένα εξωτικό νησί! Ακόμη και μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σας. 

4. Ο νόμος της Επιμονής - "Αν συνεχίσετε να προσπαθείτε, θα πετύχετε." 
Πόσες φορές έχετε σταματήσει να προσπαθείτε μετά την πρώτη αποτυχία; Η επιτυχία δεν έρχεται σχεδόν ποτέ με την πρώτη προσπάθεια. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας θα υπάρξουν εμπόδια στο δρόμο σας προς την επιτυχία. Είναι μέρος της ζωής. Το καλό είναι να έχουμε επίγνωση των εμποδίων και να μαθαίνουμε να προσαρμόζουμε την τακτική μας κάθε φορά ώστε να τα αποφεύγουμε! 
Ο Walt Disney απορρίφθηκε 302 φορές πριν πάρει τη χρηματοδότηση για το όνειρό του, τη δημιουργία της Disney Land. Η επιτυχία έγκειται στην προθυμία ενός ατόμου να κάνει αμείλικτες και σταδιακές προσπάθειες προς τον στόχο του. Κάθε φορά που θα αποτυγχάνετε, θα μάθετε τι δεν λειτουργεί προς την επίτευξη του στόχου σας και αυτό σας φέρνει όλο και πιο κοντά στην εύρεση του σωστού «κλειδιού». 

5. Ο νόμος της Στοχοθεσίας - "Δεν υπάρχει επίτευγμα χωρίς στόχους." (Robert J. Mckain) 
Το πιο ισχυρό εργαλείο προκειμένου να φτάσουμε στην επιτυχία είναι το πλάνο του στόχου μας. Τα όνειρα από μόνα τους δεν φέρνουν την αλλαγή σε οποιοδήποτε στόχο θέτουμε. 

Η διαφορά ανάμεσα στα όνειρα και τους στόχους είναι ότι : 
· Οι στόχοι έχουν προθεσμία. 
· Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. 
· Οι στόχοι αποτυπώνονται γραπτά. 
· Οι στόχοι έχουν ένα σχέδιο δράσης βήμα προς βήμα. 
Ας σταματήσουμε λοιπόν να ονειρευόμαστε και ας ξεκινήσουμε τον καθορισμό των στόχων! 

Καλή επιτυχία!

Πηγή : lovepeaceangelhapiness.blogspot.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 3878826845660547750

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -