synoronews

Russia Today: Μαφιόζοι και μπράβοι της ΕΚΤ επιδιώκουν το Grexit!

Με τρωικό πόλεμο χαρακτηρίζει η Russia Today χαρακτηρίζει την οικονομική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πεντέμισι...

Με τρωικό πόλεμο χαρακτηρίζει η Russia Today χαρακτηρίζει την οικονομική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Ελλάδα είναι η Τροία και η Τρόικα είναι ο Δούρειος Ίππος των τραπεζών για να κατακτήσει την Ελλάδα

Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο διάσημος Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Πέπε Εσκομπάρ στο άρθρο του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today. O Εσκομπάρ ο οποίος είναι μόνιμος αρθρογράφος του RT, αλλά και των Asia Times (της μεγαλύτερης εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ) τονίζει πως «είναι ξεκάθαρο» ότι «η μοίρα της Αθήνας και στην πραγματικότητα του ευρώ επαφίεται τελικά στα χέρια του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι» τον οποίο ειρωνικά χαρακτηρίζει ως τον «Αφέντη του Σύμπαντος».

Για να διασαφηνίσει το επιχείρημά του, ο διάσημος Βραζιλιάνος αναλυτής δίνει στο αναγνωστικό του κοινό λίγο από το παρασκήνιο το οποίο χαρακτηρίζει ουσιώδες για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης.

«Η Τρόικα πούλησε στην Ελλάδα μια οικονομική απάτη, αλλά αυτός που πληρώνει το τίμημα είναι ο ελληνικός λαός. Ουσιαστικά, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφυγε από τα χέρια ιδιωτών, όταν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ “έσωσαν” τις ιδιωτικές (Γερμανικές, Γαλλικές και Ισπανικές) τράπεζες. Το χρέος, φυσικά, διογκώθηκε. Η Τρόικα επενέβη, όχι για να σώσει την Ελλάδα, αλλά για να σώσει τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα» εξηγεί ο Εσκομπάρ που την παρομοιάζει με τον Δούρειο Ίππο των τραπεζών.

Και προσθέτει: «Η ΕΚΤ αγόρασε το δημόσιο χρέος από τις ιδιωτικές τράπεζες για μια περιουσία, επειδή η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε (βάσει του καταστατικού της) να αγοράσει απευθείας από το ελληνικό κράτος δημόσιο χρέος. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι ιδιωτικές τράπεζες είχαν βρει ρευστό να αγοράσουν το δημόσιο χρέος από το ελληνικό κράτος ακριβώς από εκεί (που το πούλησαν) την ΕΚΤ, επωφελούμενοι από τα εξαιρετικά φιλικά χαμηλά επιτόκια». Ο δημοσιογράφος του RT χαρακτηρίζει αυτό που διημείφθη ως «καθαρή κλεψιά». «Και αυτοί οι κλέφτες είναι που καθορίζουν τους κανόνες ολόκληρου του παιχνιδιού» τονίζει.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι η Αθήνα είναι απένταρη» συμπεραίνει ο Εσκομπάρ και κάνει λόγο για «γεράκια της ΕΚΤ, όπως την Errki Liikanen από τη Φινλανδία» που περιμένουν με τα νύχια βγαλμένα για να την ξεκοκαλίσουν, «επιμένοντας ότι χωρίς μια συνολική συμφωνία [...] δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ στην Αθήνα».

Σε αυτό το σημείο ο αναλυτής του ρωσικού δικτύου αναφέρει πως έπειτα από τις εξαγγελίες αυτές, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκαν να γυρίσουν την Ευρώπη «σαν επαίτες», αντιμετωπίζοντας τους «καλοντυμένους μαφιόζους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ». Μάλιστα, τον τελευταίο τον χαρακτηρίζει και ως «πολεμοκάπηλο».

Ο Εσκομπάρ αναγνωρίζει ότι «ο Βαρουφάκης προσπάθησε να βγάλει προς τα έξω ένα γενναίο πρόσωπο», επαναλαμβάνοντας πως «το Grexit θα ήταν κάτι εξαιρετικά επιζήμιο για την Ελλάδα». Ωστόσο, για τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο «πιο επιζήμιο θα ήταν στην πραγματικότητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποταχθεί στους νεοφιλελεύθερους Αφέντες του Σύμπαντος», καθώς «αυτό θα διασφαλίσει εις το διηνεκές την ελληνική ύφεση». Και για τον Εσκομπάρ αυτό θα σημάνει πως «τελικά, η Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να ανέλθει στην εξουσία».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «η διάσημη πια φράση “we agree to disagree”(συμφωνούμε ότι διαφωνούμε) ήταν στην πραγματικότητα ένα σκληρό παιχνίδι καλυμμένο με βελούδο», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την εμμονή του Βερολίνου σε ένα πρόγραμμα που δεν κάνει τίποτε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά το μόνο που αναφέρει είναι πώς η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τα χρέη της.

Ο Εσκομπάρ είναι σαφής: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι αυτή η πολύπλοκη διαπραγμάτευση θα καρποφορήσει [...]. Η ΕΚΤ παίζει στρατηγικά το παιχνίδι μέσα στο οποίο η Ελλάδα είναι στην ουσία καταδικασμένη να χάσει. Κατά συνέπεια, η ΕΚΤ καταψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά υποστηρίζει τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι δημοκρατία της ΕΚΤ για εσάς».

Οι Ευρωπαίοι στην ουσία επιδιώκουν το Grexit

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τον Βραζιλιάνο αναλυτή: «Αν μέχρι το τέλος του μήνα η Ελλάδα ξεμείνει από το ρευστό της ΕΚΤ, τότε κινδυνεύει να επιστρέψει στη δραχμή». Για τον Εσκομπάρ όμως, η επιστροφή στη δραχμή «είναι ακριβώς αυτό για το οποίο πιέζουν οι λεγεώνες στην Ευρώπη».

ΕΚΤ και Bundesbank είναι συνένοχοι στο έγκλημα

Σε αυτό το σημείο αναμοχλεύεται στο άρθρο του RT η φράση του Γιάνη Βαρουφάκη: «Ένα πράγμα που δεν θα κάνουμε είναι να παραδοθούμε». «Αυτό» για τον Βραζιλιάνο «θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ελληνική χρεοκοπία». «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα ως εκεί» ξεκαθαρίζει, αλλά προσθέτει ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και ο Ντράγκι το γνωρίζει πως η Αθήνα χρειάζεται ρευστό σύντομα, θα μπορούσε να υπάρξει “πόλεμος” εναντίον της Bundesbank . Οχι αυτό δεν θα συμβεί (γιατί) ΕΚΤ και Bundesbank είναι συνένοχοι στο έγκλημα».

«Για ακόμα μία φορά: και η ΕΚΤ και η Bundesbank κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης ακόμη και με ένα Grexit. Ετσι, η “στρατηγική” δεν θα αλλάξει: θα συντρίψουν την Ελλάδα και τέλος καλό, όλα καλά, αφού ο εξολοθρευτής-Τρόικα θα έχει ποδοπατήσει όλες τις οικονομίες» τονίζει ο Εσκομπάρ.

Τέλος συμβουλεύει: «Φοβού τα χαμόγελα που μοιράζουν αφειδώς οι Αφέντες του Σύμπαντος». «Ο Ντράγκι και οι καλοντυμένοι μπράβοι της ΕΚΤ μπορούν να μοιράζουν χαμόγελα στον κόσμο, αλλά αυτό που αποδεικνύουν γραφικά για ακόμα φορά είναι ο τρόπος που το τοξικό κεντρικό σύστημα έχει πλήρως πάρει τη μορφή του θανάσιμου εχθρού της δημοκρατίας» καταλήγει.

Πηγή : crashonline.gr

Related

Κόσμος 2699125542717040051

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -