synoronews

Η ανασφαλής κινητή τηλεφωνία - (Κ. Μπετινάκης)

NSAκαι η βρετανική αντικατασκοπία διεισδύουν σε κάρτες SIM   Η  αμερικανική NSA και Βρετανοί κατάσκοποι κατόρθωσαν να υποκλέψουν τ...

NSAκαι η βρετανική αντικατασκοπία διεισδύουν σε κάρτες SIM

  Η  αμερικανική NSA και Βρετανοί κατάσκοποι κατόρθωσαν να υποκλέψουν τους κωδικούς της μεγαλύτερης στον κόσμο κατασκευάστριας εταιρίας καρτών SIMκινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μέσω εγγράφων της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας NSA.
Αποτέλεσμα είναι τα κινητά τηλέφωνα να παρέχουν ουδεμία ασφάλεια επειδή οι μυστικές  αυτές υπηρεσίες, μπορούν να τα παρακολουθούν όπου γης.
  Η πληροφορία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «TheIntercept».

  Θυμίζουμε ότι η αμαρτωλή υπηρεσία «Εθνικό Πρακτορείο Ασφάλειας»  (NSA), είναι το κύριο όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι σε θέση να παρακολουθεί, να αποκρυπτογραφεί, να μεταφράζει, να αναλύει και να καταχωρεί κάθε πληροφορία που έχει σχέση με την αντικατασκοπία διεθνώς.

  Η υπηρεσία αυτή είναι σε θέση με διαφόρων ειδών τελειότατου τύπου ηλεκτρονικούς «κοριούς» να παρακολουθεί ακόμη και από μακριά, με πρόφαση την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων καθώς και την αποτροπή παρακολούθησης των αμερικανικών τηλεπικοινωνιών. Για το λόγο αυτό, έχει ανακοινωθεί πως μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος «συγκεντρώνει και αποθηκεύει σε ειδικό αρχείο όλες τις τηλεπικοινωνίες των αμερικών πολιτών».

  Οι αποκαλύψεις για την δραστηριότητα της  NSA, έγιναν γνωστές στο ευρύτερο παγκόσμιο κοινό, μέσω των διαρροών του άλλοτε υπαλλήλου της Edward Snowden στα 2013.
  Η είδηση ότι οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας κατόρθωσαν να σπάσουν τους κωδικούς και να διεισδύσουν στο εσωτερικό δίκτυο της πολυεθνικής εταιρίας καρτών SIMγια κινητά, Gemaltoστην Ολλανδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "TheIntercept» προέρχεται πάλι από στοιχεία που έλαβε από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.
 Ο EdwardSnowden: Διαρρέει  απόρρητες πληροφορίες από την ΝSA από το 2013.
Ο Glenn Greenwald, «TheIntercept» διοχέτευσε στην αρχή την πληροφορία μέσω του προσωπικού του Τουίτερ.
Η εταιρία Gemaltoπαράγει περί τα δύο δισεκατομμύρια κάρτες SIMτο χρόνο. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται  οι εταιρίες : T-Mobile, Verizonκαι AT&Tπου δραστηριοποιούνται σε 85 χώρες. Το σύνθημα της εταιρίας είναι: «Ασφάλειά μας να είσαι ελεύθερος».
Οι δημοσιογράφοι Jeremy Scahillκαι Josh Bigle yστο αποκαλυπτικό άρθρο τους στην ιστοσελίδα (https://firstlook.org/theintercept/2015/02/19/great-sim-heist/)αναλύουν πως οι κατάσκοποι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στην καρδιά του δικτύου ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις επικοινωνίες πολιτών που έχουν στο στόχαστρό τους.
  Με την διείσδυσή τους αυτή οι υπηρεσίες αντικατασκοπίας, είναι σε θέση να ελέγχουν εκατομμύρια άτομα που διαθέτουν τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας της συγκεκριμένης μάρκας παγκοσμίως.

Ενοχλητική είδηση

 Η πολυεθνική εταιρία που εδρεύει στην Ολλανδία αιφνιδιάστηκε από την δημοσίευση της είδησης.
Ο Paul Beverly, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gemaltoδήλωσε στους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το γεγονός:
«Είμαιεξαιρετικάενοχλημένος. Ανησυχώ ιδιαίτερα με αυτό που συνέβη… Το πιο σημαντικό είναινα καταλάβουμε ακριβώς πως συνέβη, ώστε να λάβουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί και πάλι».
Και οι Ολλανδοί πολιτικοί επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους επειδή ξένες υπηρεσίες αντικατασκοπίας  έδρασαν παράνομα, σε ολλανδικό έδαφος.  Ο βουλευτής GerardSchouwέγρ;ψε στο τουίτερ του ότι η χώρα του θα ζητήσει εξηγήσεις για το «περιστατικό».
  Το FBI και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ απαιτείται να πάρουν δικαστική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αμερικανικές εταιρίες τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο όταν πρόκειται για χώρες του εξωτερικού.
  Ο ειδικός στην κρυπτογραφία Mathew Green δήλωσε στυς δημοσιογράφους του «TheIntercept» ότι αυτού του είδους η διείσδυση στο αρχείο της εταιρίας «αποτελεί άσχημα νέα για την ασφάλεια της τηλεφωνίας».
  Θυμίζουμε ακόμη πόσος θόρυβος είχε προκληθεί όταν δημοσιοποιήθηκε ότι αμερικανικέ ςμυστικέ ςυπηρεσίες παρακολουθούσαν το τηλέφωνο της καγκελαρίου Μέρκελ.
  Το θέμα είχε συζητηθεί και στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ουάσιγκτον, και ο πρόεδρος Ομπάμα είχε πει, πως «κατανοεί τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στη Γερμανία».
Πάντως, ο Αμερικάνος πρόεδρος, είχε πει στην καγκελάριο, ότι αναθεωρεί μερικές από τις διεθνείς πολιτικέ ςπου εφαρμόζουν οι αμερικναικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μεγαλύτερη διαφάνεια εξ αιτίας και των διαρροών του  Σνόουντεν.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έχουν προκαλέσει καταστροφικές απόψεις στους Γερμανούς αναφορικά με τις δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών της», είχε πει ο Ομπάμα.
Νέα πηγή απόρρητων πληροφοριών
Οι «σφυριχτράκηδες», διαθέτουν πλέον νέα διαδικτυακή τοποθεσία  για να μοιράζονται ευαίσθητε ςαπόρρητες πληροφορίες –ανώνυμα όμως τώρα- και να κερδζουν χρήματα από τις διαρροές.
Η ιστοσελίδα λέγεται «DarkLeaks» (Σκοτεινή  διαρροή» και είναι μια ελεύθερη πλατφόρμα όπου μοιράζονται μυστικά. Οι «πωλητές» και οι «αγοραστές», ουδέποτε συναντώνται. Έτσι οι διακινητές πληροφοριών διαφεύγουν και το μακρύ χέρι του νόμου.
«Δεν υπάρχουν ταυτότητες, ούτε κεντρικός διαχειριστής ούτε και άλλη διαδραστική σχέση ανάμεσα στους χρήστες που πωλούν και αγοράζουν», υποστηρίζουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας:
Το DarkLeaksδίνει δωρεάν λογισμικό (freesoftware), το οποίο ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει (να κάνει download) από το Internetμαζί με τους απαιτούμενους κωδικούς  ώστε να δραστηριοποιηθεί. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία ασφαλείας Bitcoinόπως οι τραπεζικές πληρωμές,  χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

Πηγή : styx.gr

Related

Ελλάδα 6998373953021036041

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -