synoronews

Ύπουλα παιχνίδια στελεχών της ΝΔ με τη μειονότητα!

Σαμαρικοί εναντίον Καραμανλικών Όλα τα μέσα μεταχειρίζονται τα κόμματα προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερα ποσοστά από το εκλογικό σώμ...

Σαμαρικοί εναντίον Καραμανλικών

Όλα τα μέσα μεταχειρίζονται τα κόμματα προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερα ποσοστά από το εκλογικό σώμα και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο μια κίνηση που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της σκληρής αντιπαράθεσης θέσεων και προτάσεων. Όμως στην εκλογική αυτή αναμέτρηση πολλές φορές υπάρχουν και ύποπτα παιχνίδια όχι μεταξύ των κομμάτων αλλά μεταξύ των συνυποψήφιων και των στελεχών των κομμάτων.

Οι σχεδιασμοί πολλές φορές έχουν και μαχαιρώματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση με υπόγειες διεργασίες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Στην περιοχή μας η παρουσία της μειονότητας πάντοτε δημιουργούσε απαράδεκτες καταστάσεις και φυσικά είναι γνωστό ότι οι ψηφοφόροι της μειονότητας χρησιμοποιήθηκαν κάθε φορά για εκλογικά κέρδη.

Προσπάθεια προσέγγισης του στελέχους του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ, Λεβέντ Σαδίκ, αλλά και του Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να πετύχουν τη μη εκλογή Στυλιανίδη

Όμως στη σημερινή άσχημη συγκυρία επιχειρήθηκε η απόλυτη ανατροπή για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με άγνωστους προς το παρόν μεθοδευτές του εγχειρήματος. Είναι γνωστό ότι στη ΝΔ συγκρούονται δύο συνιστώσες που η κάθε μια προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα για μελλοντικές κομματικές και πολιτικές εξελίξεις όπως είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μερίδα ψηφοφόρων και υποστηρικτών του κόμματος που μάχεται λυσσαλέα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και ευχαρίστως θα έβλεπε την μη εκλογή του στις επικείμενες εκλογές.

Είναι μια τακτική που δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αφού εδώ και αρκετά χρόνια απέναντι στον σημερινό βουλευτή της ΝΔ δεν βρέθηκε κάποιος που να αποτελεί το αντίπαλο δέος με τις ίδιες αξίες και την ίδια σοβαρή και υπεύθυνη παρουσία. Πρόσφατα ακόμη μια φορά επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί μια κατάσταση ανατροπής του Στυλιανίδη, αυτή τη φορά με μια ενέργεια που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδιαίτερα επιζήμια για την παράταξη και το τόπο γενικότερα.

Κάποιοι, δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλά θα το μάθουμε μετά τις εκλογές, πρότειναν στην ηγεσία του κόμματος να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον γιο του ιδρυτή του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ, Λεβέντ Σαδίκ, προκειμένου όπως σκέφτηκαν να κερδίσει η ΝΔ δύο έδρες στη Ροδόπη.

«Άδειασε» τον Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του ο Σταμάτης. Οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας είναι διαχρονικές και μερίδιο σε αυτές έχει και ο Καραμανλής. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ευθύνεται πουθενά, είπε ο Υπουργός Επικρατείας από την Κομοτηνή!

Η δικαιολογία απόλυτα υποκριτική αφού σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο για να εκλέξει ένα κόμμα δύο βουλευτές απαιτείται να λάβει περίπου 35.000 ψήφους ενώ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι μειονοτικές ψήφοι είναι περίπου 34.000 και φυσικά δεν μπορούν λόγω των συσχετισμών και της πολιτικής συγκυρίας να κερδηθούν από το κόμμα της ΝΔ. Είναι φανερό ότι με την πρόταση αυτή που είχε σκοπό να χτυπηθεί ο Στυλιανίδης υπήρχε ο κίνδυνος να έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα πολύ δυσάρεστο για τη Ροδόπη με την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών, έναν από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ποτάμι, αλλά αυτό ουδόλως προβλημάτισε τους σχεδιαστές της προσπάθειας αφού σκοπός ήταν η μη εκλογή του εσωκομματικού αντιπάλου.

Το σχέδιο και η ανάλογη πρόταση μαθεύτηκαν έγκαιρα οπότε έγινε χαμός στη κομματική οργάνωση και οι φωνές των μελών της ΝΟΔΕ ακούγονταν μέχρι την πλατεία αλλά τελικά είχαν αποτέλεσμα αφού δεν εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο ο συγκεκριμένος μειονοτικός παράγοντας. Άρα, πόση μεγάλη σημασία έχει η διαφύλαξη των ισορροπιών στην κοινωνία μπροστά στην εμπάθεια και το μίσος των συντρόφων και αδελφών;

«Άδειασε» τον Καραμανλή ο Δημήτρης Σταμάτης

Εντύπωση παράλληλα προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κομοτηνή και ερωτώμενος από τη ΦΩΝΗ για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, δεν δίστασε να ρίξει ευθύνες και στον Καραμανλή. «Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις. Το ίδιο και τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ευθύνεται πουθενά, απεναντίας προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη» είπε ο Υπουργός Επικρατείας.

«Ο Ιλχάν κάνει περιοδεία στα κόμματα»

Ακόμα σκληρότερη ήταν η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας για τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης με το Ποτάμι, Αχμέτ Ιλχάν. Όταν ρωτήθηκε από τη ΦΩΝΗ για το αν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για προσέγγιση του τελευταίου από το κόμμα της ΝΔ, ο ίδιος απάντησε πως: «Ο κ. Ιλχάν ακόμα δεν τελείωσε την περιοδεία του. Ξεκίνησε από τη ΝΔ, πήγε στη ΔΗΣΥ, μετά στη ΔΗΜΑΡ και τώρα στο Ποτάμι. Όταν τελειώσει την περιοδεία του τότε θα μπορέσουμε να τον κρίνουμε» είπε ο κ. Σταμάτης.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταμάτης αρνήθηκε οποιεσδήποτε επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουμε από την Αθήνα υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης με τον κ. Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου ο τελευταίος να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Προσπάθειες στις οποίες φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Σταμάτη στην Κομοτηνή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν συναντήθηκε μαζί του και δεν έδωσε το παρών πουθενά, δείγμα του πόσο κακές είναι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Πηγή : fonirodopis.gr

Related

Πολιτική 8443061507118501236

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -