synoronews

Le Monde: Γιατί οι Βρυξέλλες δεν φοβούνται τον Τσίπρα

Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της με τ...

Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της με τον τίτλο «Η ΕΕ θέλει να αποφύγει την άνοδο της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εξουσία στην Ελλάδα».

Υψηλού κινδύνου εκλογή

«Η Ευρώπη έχει εκ νέου στραμμένα τα βλέμματα στην Ελλάδα» αναφέρει η συντάκτρια, προσθέτοντας πως, σήμερα, παραμονή του πρώτου γύρου της προεδρικής εκλογής, παρατηρούνται «πυρετός στις αγορές, και βουτιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας».

«Πρόκειται για υψηλού κινδύνου εκλογή» αναφέρει και παραθέτει τη διαδικασία, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, με νικητή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «επικρατεί ήδη προεκλογικό κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος να πάρει τα ηνία της χώρας και υπόσχεται την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα μεγάλα προγράμματα, που οργανώνουν τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έναντι πιστώσεων 240 δισ. ευρώ από το 2010».

Οι υποσχέσεις Τσίπρα αντίθετες στις Βρυξέλλες

Η αρθρογράφος υπενθυμίζει συνοπτικά τις υποσχέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. «Αύξηση του ελάχιστου μισθού, ειδική διευθέτηση για τα ιδιωτικά χρέη στις τράπεζες, ακύρωση των σχεδόν δύο τρίτων του δημόσιου χρέους και αύξηση των κρατικών δαπανών. Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους που τέθηκαν από τους πιστωτές στην Ελλάδα» λέει.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι «οι Βρυξέλλες δεν δίστασαν να παρέμβουν στις διαπραγματεύσεις», αναφέροντας τις δηλώσεις Γιούνκερ περί «οικείων πρόσωπων στην εξουσία», αλλά και την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, στο πρόγραμμα της οποίας δεν συμπεριελήφθη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και τις δηλώσεις του ότι «η ιδέα μη εξόφλησης του χρέους ισοδυναμεί με αυτοκτονία».

Οι δύο λόγοι για τους οποίους δεν τρομάζει η ΕΕ

Ωστόσο, η συντάκτρια αναφέρει πως «για τις Βρυξέλλες οι κίνδυνοι είναι σχετικοί και δεν υπάρχει πανικός» σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τούτο εξηγείται, διότι -όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- κατ΄αρχήν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του και θα υποχρεωθεί πιθανότατα σε συγκυβέρνηση. Δεύτερον και, σύμφωνα με έγκυρη πηγή της συντάκτριας από τις Βρυξέλλες, η σημερινή οικονομική κατάσταση ουδεμία σχέση έχει με εκείνη πριν δύο χρόνια «και πλέον δεν υπάρχει φόβος για ντόμινο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εκπληξη Σαμαρά με Δαμανάκη;

Σύμφωνα τέλος με το δημοσίευμα, εκτιμάται ως πιθανό ο Αντώνης Σαμαράς να έχει «έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του και να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τον δεύτερο γύρο, νέο υποψήφιο, που θα ικανοποιεί τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη».

Πηγή :  gazzetta.gr

Related

Πολιτική 2432556567780874602

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -