synoronews

Το διαζύγιο

Τα διαζύγια είναι μια επώδυνη διαδικασία για όλα τα ζευγάρια. Είναι η ώρα που βγαίνουν οι πικρίες χρόνων και οι απαιτήσεις συνήθως και τ...

Τα διαζύγια είναι μια επώδυνη διαδικασία για όλα τα ζευγάρια. Είναι η ώρα που βγαίνουν οι πικρίες χρόνων και οι απαιτήσεις συνήθως και των δύο πλευρών φτάνουν στο ζενίθ. Το ίδιο συμβαίνει και με την τρόικα.
Την ιστορία των διαζυγίων την έχω ζήσει έμμεσα στον οικογενειακό και στο φιλικό μου περίγυρο. Και τα τρία μου αδέρφια έχουν βιώσει από ένα διαζύγιο. Είμαι ο μόνος στην οικογένεια που ακόμη αντιστέκεται.

Όταν έρθει η ώρα του χωρισμού, ο καθένας κοιτάζει να πάρει όσο γίνεται περισσότερα και συνήθως ακούγονται, ακόμη και μεταξύ των πιο πολιτισμένων υπό διάζευξη ζευγαριών, και κάποια πικρά λόγια.

Είναι κλασικές οι ατάκες, δικιά μου η τηλεόραση, δικός σου ο καναπές, καθώς η ώρα που ο καθένας θα τραβήξει το δικό του δρόμο είναι ταυτόχρονα μια ώρα απολογισμού της κοινής ζωής και μια ώρα κοστολόγησης των πάντων.

Το κακό είναι ότι ο καθένας, κάνοντας τον απολογισμό, βλέπει μόνο τη δική του πλευρά και κρύβει κάτω από το χαλί τα κενά, τις ατέλειες και τα «χρέη» του, ενώ χρησιμοποιεί μεγεθυντικό φακό για τις υποχρεώσεις της άλλης πλευράς.

Κάπως έτσι εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την τελευταία αξιολόγηση του παρόντος μνημονίου: Σαν διαζύγιο. Η κάθε πλευρά διεκδικεί το μάξιμουμ και επιρρίπτει την ευθύνη στην άλλη πλευρά για την ασυνεννοησία και τις παλινωδίες. Φτάσαμε μέχρι του σημείου να βγαίνουν ανακοινώσεις για τις ευθύνες ματαίωσης μιας τηλεδιάσκεψης.

Το πρόβλημα είναι ότι το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο του προαναγγελθέντος αυτού διαζυγίου δεν αφήνει περιθώρια ούτε ελιγμών ούτε καθυστερήσεων.

Το, προφανώς οργισμένο από την προαναγγελία, ΔΝΤ έχει σκληρύνει τη στάση του και ζητάει λαγούς με πετραχήλια, θέλοντας να πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους της «νέας σχέσης» μετά το διαζύγιο χωρίς να θέλει να πληρώσει εγκαίρως και τη «διατροφή».

Στη σκληρή τελική διαπραγμάτευση, οι δανειστές θυμούνται όλες τους τις πικρίες από τις δεσμεύσεις που δεν υλοποίησε στα χρόνια της αναγκαστικής συμβίωσης η ελληνική πλευρά, ξεχνώντας ότι με αιματηρές θυσίες πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία του πλανήτη κι ότι έφερε το πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο πριν την ώρα του. Ξεχνούν ακόμη τις επανειλημμένες τους αστοχίες στις προβλέψεις και οχυρώνονται πίσω από τη νέα πρόβλεψη για το δημοσιονομικό κενό ζητώντας κι άλλα μέτρα.

Απαιτούν δικολαβικά το παράλογο για να πετύχουν το μέγιστο εφικτό. Ζητούν να λύσουμε μέσα σε ένα τριήμερο το ασφαλιστικό, να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις και να κάνουμε εν μια νυκτί παρά μία τεσσαράκοντα μεταρρυθμίσεις. Με άλλα λόγια θέλουν να μας πάρουν και τον καναπέ και την τηλεόραση και …το βόδι, χωρίς να δεσμεύονται ότι θα μας δώσουν συναινετικά το βελούδινο και πολυπόθητο διαζύγιο από το μνημόνιο.

Το θέμα είναι τι κάνει η δική μας πλευρά.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Πηγή : antenna.gr

Related

Άρθρα 5741730441261378921

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -