synoronews

Η εξίσωση της αγάπης – Ποια είναι τα βασικά συστατικά που θέλουν οι σχέσεις μας για να έχουν αγγίξει το στάδιο της αγάπης; (music video)

Όλοι θέλουμε να έχουμε σχέσεις αγάπης. Θέλουμε κάποιον/α που μας αγαπά για αυτό που είμαστε και να στέκεται στο πλευρό μας για το οτ...

Όλοι θέλουμε να έχουμε σχέσεις αγάπης. Θέλουμε κάποιον/α που μας αγαπά για αυτό που είμαστε και να στέκεται στο πλευρό μας για το οτιδήποτε στις σχέσεις μας. Αλλά, όπως ήδη γνωρίζετε, οι μακροπρόθεσμες σχέσεις δεν σημαίνουν μόνο ρομαντικές στιγμές και δηλώσεις αγάπης.

Χρειάζονται να συνυπάρχουν και άλλοι παράγονες.

Εσείς τις έχετε στις σχεσεις σας; Ή απλά νομίζετε πως τις έχετε.

Παρακάτω σας δίνουμε τα βασικά συστατικά που χρειάζονται για να δημιουργηθεί η εξίσωση στης αγάπης στις σχέσεις.

Δείτε αν τα έχετε ή αν υπάρχουν προϋποθέσεις για να τα αποκτήσετε.

Έχετε τα συστατικά της αγάπης ή ακόμα τα ψάχνετε;
Κι εκεί που νομίζατε πως έχετε τα συστατικά της αγάπης στη σχέση σας, πάντα εμφανίζεται κάτι ανάμεσα σε εσάς και τον/την σύντροφό σας που σας κάνει να αναρωτηθείτε για εσάς τους δύο.

Στιγμές που θα πρέπει να αποφασίσετε αν εσείς οι δύο, ως ζευγάρι, θα μπορούσατε να τα βρείτε με κάποιο τρόπο ή όχι. Και τις περισσότερες φορές, ανάμεσα στις ευκολίες και στις δυσκολίες της σχέσης σας νιώθετε πως προσπαθείτε υπερβολικά και πως υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που σας δημιουργεί αμφιβολίες.

Είστε ανεκτικοί ή απλά ο εαυτός σας;
Από τη μια πλευρά, μας συμβουλεύουν να είμαστε ανεκτικοί με αυτούς που είμαστε πρόθυμοι να χτίσουμε κάτι σημαντικό στις σχέσεις μας, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν θα θέλαμε να φτάσουμε και στο σημείο που η ανεκτικότητά μας να μας έκανε ανόητους.

Έτσι, πώς μπορείτε να αγγίξετε τη λεπτή γραμμή μιας επιτυχημένης σχέσης; Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να σας πουν εάν το αποτέλεσμα της εξίσωσης της αγάπης σας είναι θετικό ή αρνητικό;

Ο παράγοντας κρεβάτι
Ένας από τους παράγοντες, όχι απαραίτητα ο πιο σημαντικός, αλλά ο πιο σημαντικός για πολλούς ειδικούς, είναι το καλό κρεβάτι.

Το κρεβάτι, είναι ένα πραγματικό βαρόμετρο, όταν πρόκειται για τη σχέση σας. Γιατί; Επειδή κατά τη διάρκειά του δεν μπορούμε να προσποιηθούμε πάρα πολύ για αυτό που αισθανόμαστε για τον/την σύντροφό μας.

Φυσικά, αν δεν έχετε καλό κρεβάτι για μία εβδομάδα ή για ένα διάστημα, παρόλο που συνηθίζατε να είσαστε πολύ δραστήριοι μέχρι τότε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνετε, αλλά ότι μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα που πρέπει να συζητηθεί και να επιλυθεί. Το θέμα είναι, ο τρόπος που το κάνετε δείχνει πολλά για τη σχέση σας.

Ο παράγοντας γέλιο
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν το κρεβάτι είναι τέλειο και δεν υπάρχουν και άλλα στοιχεία που σας κάνουν να περνάτε και να νιώθετε καλά.

Αλλά αν εκτός κρεβατιού δεν μπορείτε να περάσετε μερικές όμορφες στιγμές μαζί και δεν υπάρχουν στιγμές που γελάτε μαζί μέχρι τελικής πτώσης, τότε κάτι απουσιάζει από την εξίσωση.

Φυσικά, όχι να γελάτε όλη μέρα δίχως να κάνετε τίποτε άλλο. Αλλά αρκετά συχνά γιατί το γέλιο μας κάνει ευτυχισμένους. Και, ως εκ τούτου, ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να σας κάνει να γελάσετε, δεν σας κάνει ποτέ μα ποτέ πραγματικά ευτυχισμένους!

Ο παράγοντας υποστήριξη
Σε μια σοβαρή σχέση έρχεται μια στιγμή που ένας από εσάς πρέπει να στηρίξει τον άλλον σε μια δύσκολη στιγμή και όχι μόνο...

Και δεν θα πρέπει πάντα να ζητάμε ή να μας το ζητάει. Πρέπει αν το αντιληφθούμε μόνοι μας και να προσφερθούμε. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις που θα επηρεάσουν πολύ τη ζωή μας, χρειαζόμαστε υποστήριξη για να προχωρήσουμε.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν είναι και τόσο σπουδαίο πράγμα, όταν ο/η σύντροφός σας δεν σας ενθαρρύνει, αλλά το αντίθετο, προσπαθεί να σας πείσει ότι μπορεί να μην πετύχει, μάθετε τί είναι! Κάποιος που δεν πιστεύει σε σας δεν θα πιστέψει πραγματικά και σε εσάς τους δύο. Τώρα καταλάβατε πόσο σπουδαίο είναι, έτσι δεν είναι;

Ο παράγοντας φίλοι
Έχετε γνωρίσει τους φίλους του/της και δεν σας άρεσαν πραγματικά όλοι;

Στην πραγματικότητα, θα θέλατε να του/της ζητήσετε να σταματήσει να κάνει παρέα με κάποιους από αυτούς, επειδή δεν το αντέχετε και νομίζετε ότι θα είναι κακή επιρροή για εσάς ως ζευγάρι;

Τότε, μπορείτε να κάνετε λάθος εδώ. Σκεφτείτε απλά ότι επιλέγουμε τους φίλους μας από τον τρόπο που έχουμε φτιαχτεί ως άτομα. Ως εκ τούτου οι φίλοι μας συνολικά, είναι η τέλεια απεικόνιση του ποιοι είμαστε, αν και δεν κατανέμονται ισομερώς.

Κάποιοι φίλοι μπορεί να εκπροσωπούν κυρίως τις αρετές μας και κάποιοι άλλοι τα ελαττώματα μας.

Ζητώντας από τον/την σύντροφό σας να έχει φίλους που πάντα συμπαθείτε ή να τους αλλάξετε όπως εσείς θέλετε είναι σαν να του/της ζητάτε να είναι τέλειος/α και να κάνει ότι εσείς θέλετε!

Ο παράγοντας χρήμα
Τα χρήματα είναι παντού ένα σημαντικό ζήτημα, πόσο μάλλον στις σημαντικότερες σχέσεις σας.

Είτε έχετε χρήματα είτε όχι, θα έχετε πολλές απορίες σχετικά με αυτά και το πώς θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά στις σχέσεις σας. Δυστυχώς ακόμα και στην αγάπη συμβαίνει αυτό.

Πιθανό ο/η σύντροφός σας να έχει λιγότερα χρήματα, τα ίδια περίπου με σας ή πολύ περισσότερα. Διαλέξτε μία περίπτωση! Μπερδευτήκατε; Σε τελική ανάλυση δεν έχει σημασία πόσα έχετε αυτή τη στιγμή ή ποιος έχει τα χρήματα σε μια σχέση.

Είστε ζευγάρι και θα πρέπει να μάθετε να τα μοιράζεστε όλα.

Οπότε θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ζωή μαζί, δεν έχει σημασία ποιος από εσάς την παρέχει. Επιπλέον, ο/η σύντροφός σας μπορεί να μην έχει τόσο πολλά όσο θα θέλατε αυτή τη στιγμή, αλλά το σημαντικό είναι να έχετε τις ικανότητες να τα αποκτήσετε και να τα κρατήσετε!

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να στηρίζεται ο ένας τον άλλον για να έχετε αυτά που θέλετε. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικότερα τα συναισθήματα σε μια σχέση από τα υλικά αγαθά.

* X.- *

Πηγή : anew.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 135903355080120200

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -