synoronews

Ένα βήμα πριν την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα

Θα εκδοθεί ένα πενταετές ομόλογο ύψους περίπου 2 ή 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5% και η έκδοση του έχει ανατεθεί στην Deuts...

Θα εκδοθεί ένα πενταετές ομόλογο ύψους περίπου 2 ή 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5% και η έκδοση του έχει ανατεθεί στην Deutsche Bank και την J.P. Morgan.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας να μην αποκαλύπτει την ακριβή ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ωστόσο όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η χώρα είναι πλέον έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης προαναγγέλλουν την πρώτη επίσημη έξοδο στις αγορές μιλώντας με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΟΔΔΗΧ και υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσουν ακόμη και σήμερα στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για την έκδοση ομολόγων 5ετούς διάρκειας, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να κρατά το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεσμευόμενη και από τα ισχυρά νομικά κείμενα κρατά μέχρι και την τελευταία στιγμή κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, η χώρα βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδο στις αγορές.

Το μεγάλο βήμα ενδεχομένως να είχε πραγματοποιηθεί και νωρίτερα, εντούτοις, οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με την υπόθεση Μπαλτάκου και τον αναβρασμό που επικράτησε στο εσωτερικό της κυβέρνηση «φρέναραν» το όλο θέμα.


Το κλίμα που υπάρχει στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης είναι ευνοϊκό για μια επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από τη χώρα μας προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Το Dow Jones Newswires το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές μετέδωσε πως την Τετάρτη η χώρα μας θα βγει στις αγορές. Η Ελλάδα προχωρά στην πρώτη έκδοση ομολόγου μετά το σχέδιο διάσωσης, σημείωνε η Wall Street Journal επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το βιβλίο προσφορών την Παρασκευή, όταν θα βρίσκεται στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος, ώστε και η ίδια να δώσει με δήλωσή της το σύνθημα στις αγορές για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Άλλωστε στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου ο δανεισμός της Ελλάδας μέσω των αγορών σε αυτό το πρώτο βήμα, δεν αφορά τόσο το ύψος του ποσού που θα μπει στα ελληνικά ταμεία, αλλά την επανατοποθέτηση της χώρας μας στον διεθνή χρηματοοικονομικό χάρτη.


Πηγή : newsbomb.gr 

Related

Οικονομία 1833178052023522398

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -