synoronews

Πτώχευσε οριστικά η NEOSET - Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα!

Οριστικά σε πτώχευση κηρύχθηκε η Neoset με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας , μετά από αίτηση εργαζομένων του εργ...

Οριστικά σε πτώχευση κηρύχθηκε η Neoset με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας , μετά από αίτηση εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας...

Το αίτημα είχε εκδικαστεί στις 20/11/2013 ενώ στην δίκη παρενέβη υπέρ των εργαζομένων και εταιρεία που είχε διατελέσει διανομέας της NEOSET επί σειρά ετών. Με την απόφαση του δικαστηρίου ορίστηκε επίσης σύνδικος της πτώχευσης ο δικηγόρος Πέτρος Σιαχάμης του Κωνσταντίνου και ημερομηνία συνέλευσης πιστωτών η 6.5.2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Neoset τον Νοέμβριο του 2012 είχε υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ωστόσο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και την απόλυση ολόκληρου του προσωπικού της, μετά την κατάσχεση του εργοστασίου της και ολόκληρου του μηχανολογικού του εξοπλισμού, μετά την απόρριψη της αιτήσεως της για υπαγωγή στο άρθρο 99 τον Ιούνιο του 2013, ήρθε η πτωχευτική απόφαση για να βάλει οριστικά τέλος στην ύπαρξη της εταιρίας.

Με την απόφαση πτώχευσης πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της NEOSET, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση πτώχευσης το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων της NEOSET, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σ' αυτό, στην ουσία παύει την εμπορική του δραστηριότητα, αφού το σήμα NEOSET αποτελεί πτωχευτική περιουσία, και θα πωληθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της.

Η απόφαση αυτή, επίσης βάζει τέλος και στην ισχύ των συμβάσεων franchising που είχε συνάψει η εταιρεία, αφού μετά την πτώχευσή της λύονται και αυτές.

Ταυτόχρονα μπαίνει οριστικό τέλος και στην προσπάθεια της διοίκησης της NEOSET να μεταφέρει την φήμη και την πελατεία της εταιρείας σε δίκτυο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Offshore εταιρείας HAZAREZO ltd, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο παρουσιάζεται ως «δίκτυο NEOSET».

Η διοίκηση της εταιρείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον περιουσιακό πυρήνα της επιχείρησης από την επερχόμενη πτώχευση, δηλαδή το σήμα της, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο τον Ιούνιο του 2013, ενεργοποίησε το plan B, δηλαδή την ανάπτυξη «παράλληλου» δικτύου NEOSET βάσει μιας σύμβασης που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2012 με την Κυπριακή Offshore εταιρεία HAZAREZO ltd.

Έτσι από τον Ιούλιο του 2013 άρχισε μέσω της εταιρείας Furniture New Line Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Hazarezo, να αναπτύσσει «παράπλευρο» δίκτυο NEOSET, με καταστήματα στα Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ απορρόφησε σταδιακά όλα τα προϋφιστάμενα καταστήματα του δικτύου NEOSET, με αποτέλεσμα σήμερα, στο πραγματικό δίκτυο διανομής NEOSET να ανήκει μόνο το εταιρικό της κατάστημα στον Άλιμο.

Μετά την έκδοση της πτωχευτικής απόφασης και η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της NEOSET οδηγείται σε αποτυχία καθώς αφενός μεν οι συμβάσεις μεταξύ NEOSET και του παράπλευρου δικτύου λύονται.

Σημειωτέον ότι η λειτουργία του παράπλευρου δικτύου έχει προκαλέσει την υποβολή αγωγών για απόπειρας παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού και άσκηση παράνομων και αθέμιτων πρακτικών.
Πηγή : serraikanea.gr 

Related

Ελλάδα 6343745053377277280

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -