synoronews

Ερντογάν: «Προϊόν μοντάζ» οι τηλεφωνικές υποκλοπές για την απομάκρυνση «μαύρου» χρήματος

Οι ηχητικές συνομιλίες του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες ζητάει από τον γιο του την απομάκρυνση μεγάλων χρηματ...

Οι ηχητικές συνομιλίες του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες ζητάει από τον γιο του την απομάκρυνση μεγάλων χρηματικών ποσών από την οικία του, την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε την κυβέρνηση Ερντογάν, κρίνονται από την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ως «αναληθείς» και «προϊόν ανήθικου μοντάζ».

Στις 17 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα, γίνεται λόγος για συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολλάρια ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος των συνομιλιών πατέρας και γιος φέρονται να προβληματίζονται για το πως θα «εξαφανιστούν» ένα τελευταίο ποσό της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις συνομιλίες ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις το γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις και τη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του. Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.

Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά για απομάκρυνση χρημάτων από πέντε συγγενικά σπίτια, ενώ προς στιγμήν ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ καθώς επίσης γίνεται λόγος για απομάκρυνση των χρημάτων τη νύχτα προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες. Στο τέλος των συνομιλιών ο Μπιλάλ φέρεται να λέει στον πατέρα του ότι δεν φτάνει η αποπομπή μερικών αστυνομικών και εισαγγελέων, αλλά θα πρέπει να χτυπηθεί το τάγμα του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

«Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικης συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του τούρκου πρωθυπουργού.

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνουν αναφορά στο επίμαχο υλικό που διέρρευσε με τις συνομιλίες, και ο θόρυβος γίνεται κυρίως μέσα από τα social media.


Πηγή : paraskhnio.gr

SUPPORT THIS BLOG

Related

Κόσμος 1440982469247108548

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -